AKP'li Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın sözlerine açıklık getirdi

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" ifadesine açıklık getirdi.

AKP'li Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın sözlerine açıklık getirdi

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Haber Global'de yayınlanan 'Siyaset Özel' programının konuğu oldu.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında sarf ettiği "Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" sözlerine açıklık getirdi.

'KİMSEYİ İŞARET ETTİĞİNİ SANMIYORUM'

Erdoğan'ın bu sözleri Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a söylediği iddialarına Kurtulmuş, "Hayır. Sayın Cumhurbaşkanı'mız o mesajında kuralı söyledi. Biz faizin Türkiye ekonomisi üzerinde bir yük olduğuna inanıyoruz. Bu faiz yükünü milletin üzerinde kaldıracağız. Geçmiş dönemde de buna inanmayan arkadaşlarımız vardı. Onu hatırlayarak söyledi bunu Cumhurbaşkanı'mız. Ben kimseyi işaret ettiğini zannetmiyorum" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsi geçen açıklaması, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın şu açıklamasına tepki olarak yorumlanmıştı:

"Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır."

Elvan'ın görevden affını isteyebileceği gündeme gelmişti.

Etiketler
Muş Faiz Numan Kurtulmuş Recep Tayyip Erdoğan