Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: 'Devri sabık yaratacağız'

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, güncel siyasi gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamalarda, devri sabık yaratacaklarını açıkladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: 'Devri sabık yaratacağız'

Demokrat Parti Gültekin Uysal T24'den Eren Görgülü'ye güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

DEVRİ SABIK AÇIKLAMASI

İktidarın “Ekonomik kurtuluş savaşı” söylemini “Laf salatası” olarak değerlendiren Uysal farklı partilerden AKP'ye geçen isimlerle ilgili olarak, “Başka tercih yapanlarla ilgili partinin, hala bütün olumsuzluklara rağmen mücadele veren insanların öfkesi var. O gidenlerin hiçbirinin kamuoyuna önüne çıkıp söz söyleme salahiyeti kalmadı. Çünkü öyle bir vebale ortak oldular” diye konuştu.

Devri sabık yaratacaklarını vurgulayan Uysal, “Ortada suç varsa cezası da olacaktır” düşüncesini dile getirdi.

''KAPILARIMIZI AHBAB ÇAVUŞ İLİŞKİSİYLE ESNETMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK''

Uysal, partisinin tavrını net bir dille ifade ederek, “Cumhur ittifakı için hiçbir düşüncemiz olmadı. Çok net. Kapılarımızı ahbap çavuş ilişkisiyle esnetmek gibi niyetimiz yok. Durduğumuz yer, Millet İttifakı içerisinde en az maliyetle milletimizin bu sürecin içerisinden çıkarılabilmesini kolaylaştırmak amacıyla katkı sağlamak” dedi.

Uysal, ayrıca 2007’de, ANAP ile o dönem genel başkanlığını Mehmet Ağar’ın yaptığı DYP’nin DP çatısı altında birleşerek seçime girmesine yönelik projenin, aday listelerinin kesinleşmesinden hemen önce çökmesine atıf yaparak, “Herkes CHP ve MHP’ye çekilen operasyonları konuşuyor ama, barajın çökmesinin Türkiye’ye yapısal olarak ödettiği maliyeti uzun yıllar Türkiye telafi edemez” ifadesini kullandı.

Etiketler
Demokrat Parti Gültekin Uysal