Hulusi Akar'ı görmezden gelmişler: 'Erdoğan'ın siteminde başka bir ton vardı...'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Türkevi açılışı için gittiği ABD'de yaşadığı bir olayı aktardı. Pehlivan, Akar'a büyük ayıp edildiğini yazdı.

Hulusi Akar'ı görmezden gelmişler: 'Erdoğan'ın siteminde başka bir ton vardı...'

Pehlivan, Erdoğan'ın 2 ay önceki ABD gezisi sonrası yaptığı konuşmayı yeniden değerlendirdi. Erdoğan'ın Cuma namazı sonrası “ABD’de bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı. Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım.” dediğini hatırlatan Pehlivan "Erdoğan hayal kırıklığı ile dönmüş gibiydi." değerlendirmesini yaptı.

HULUSİ AKAR İDDİASI

Erdoğan'ın hayal kırıklığı yaşamış izlenimi verdiğini söyleyen Pehlivan "Nedeni konusunda fikir verebilecek bir iddia var." diyerek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilgili bir iddiayı aktardı.

Pehlivan'ın aktardığına göre; Bakan Akar ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile de görüşmek için randevu talep etmiş. Ancak tam bir diplomatik nezaketsizlik örneği yaşanmış. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı’nın ABD’deki mevkidaşı ile görüşme talebini görmezden gelmişler.

Bakan Akar'a iddialara göre ret yanıtı dahi vermemişler.

KRİTİK EŞİK

Bu durumun eskiye oranla çok daha kritik bir eşik olduğunu söyleyen Pehlivan, "Ondan mıdır ki Bakan Akar, Austin ile ne zaman iletişime geçse “daha yakın işbirliği” çağrısında bulunuyor?" diye sordu.

Barış Pehlivan'ın bugünkü yazısını okumak için tıklayın

Etiketler
Barış Pehlivan Cumhuriyet Gazetesi Hulusi Akar