AKP'li eski vekilden Erdoğan'a: Garip bir şekilde inkar ediyor ve kendini yok ediyor

AKP eski Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

AKP'li eski vekilden Erdoğan'a: Garip bir şekilde inkar ediyor ve kendini yok ediyor

AKP eski Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, köşesinde AKP iktidarının politikalarını eleştirdi ve hatalı kararlara dikkat çekti.

AKP'nin raf ömrünü tamamlamış gerilim hatları üzerinden politika ürettiğini ve toplumun acil sorunlarını görmezden geldiğini belirten Ocaktan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamalarına dikkat çekerek, "Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusundaki görüşlerine itiraz edenleri işaret ederek “Bu konuda nass var nass...” gibi cümlelerle Allah’ın faizi haram kıldığını, dolayısıyla faizi düşürmek zorunda olduğunu söylüyor. Ama bu arada iş dünyasına “Faizlerden şikayet ediyordunuz faizi düşürdük, gidin bankadan kredi alıp yatırım yapın” diyerek sitemde bulunmayı da ihmal etmiyor. ani iş adamlarına ‘gidin hemen faizli kredi alın’ diyor ve faizi teşvik ediyor. Demek ki cumhurbaşkanı yüzde 15 faizi haram olarak görmüyor… " ifadelerini kullandı.

Mehmet Ocaktan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslami bilimlerde yetkin bir isim olmadığını hatırlattığı yazısında Erdoğan'ın faiz hakkında dini açıklamalarına tepki gösterdi.

Ocaktan yazısını, "Hemen hatırlatalım, cumhurbaşkanı ülkeyi yönetmekle mükelleftir, ayrıca yeni sisteme göre de halkın refah düzeyini arttırmak, işsizliği önlemek ve enflasyonu düşürmek zorundadır. Oysa cumhurbaşkanı esas görevlerini unutup ayetler ve hadisler üzerinden muhafazakar kesimleri motive ederek seçimlerde muhalefeti nasıl alt ederimin hesaplarını yapıyor. Ve garip bir şekilde bizzat kendi gerçekleştirdiği reformları inkar ediyor, hızla kendini yok ediyor…" ifadeleriyle sürdürdü.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Milletvekili