Babacan, Erdoğan'ın sözlerine 'bilim dışı' dedi ve ekledi: Erdoğan sebep, yüksek faiz sonuçtur

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum’da partisinin İskilip ilçe kongresinde kongresinde gündemi değerlendirdi. Babacan'ın gündeminde ekonomi vardı.

Babacan, Erdoğan'ın sözlerine 'bilim dışı' dedi ve ekledi: Erdoğan sebep, yüksek faiz sonuçtur

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin sözlerine sert tepki gösterdi. "Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı’nın elinde oyuncağa dönüştü" diyen Babacan, "Erdoğan sebep, yüksek faiz sonuçtur" şeklinde konuştu.

Çorum’da partisinin İskilip ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın gündeminde ekonomi vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonominin sorumlusu benim” sözlerini kürsüye yansıtan Babacan, "Sağda solda lobi aramaya da gerek yok. Bugünkü ekonomik tablonun, yoksulluğun, yokluğun lobisi Beştepe’dedir" dedi.

'ERDOĞAN SEBEP, YÜKSEK FAİZ SONUÇTUR'

Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisinin bilim dışı olduğunu söyleyerek devam eden Babacan, "Gerçek tez şu; Erdoğan sebep, yüksek faiz, yüksek kur, yüksek enflasyon, sonuç. İki kere iki dört kadar net" diye konuştu.

'KENDİSİNİ YALANLIYOR'

Erdoğan’ın, partisinin dünkü grup toplantısındaki, "Faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" sözlerini ve ardından basına verdiği, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bağımsız olarak kararını o versin" demecini de yayınlayan Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sözleri söylüyor, piyasada çalkantı… Kur iniyor çıkıyor. Herhalde o anda kendilerini uyardılar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Laf dinlemiyor diye Merkez Bankası başkanı değiştiren cumhurbaşkanı. Herhalde ‘Bir konuştunuz, kur gene fırladı’ diye uyardılar, çıkıp dışarıda ‘Merkez Bankası bağımsız’ diyor. Yarım saat önce konuştuğunu kendisi yalanlıyor."

'DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ'

"Bu ülkenin merkez bankası, Cumhurbaşkanı’nın elinde oyuncağa dönüştü" diyen Babacan, "Türkiye bir yol ayrımına geldi. Dönülmez akşamın ufkundayız artık" ifadelerini kullandı.

Babacani 50+1 tartışmasına da değinerek şöyle konuştu:

"İktidar ortaklarının, ülkenin meselelerini düşünmek yerine ‘50+1 yanlış oldu’ diyerek seçim hesaplamalarına gömülmelerinden anlıyoruz. Ne zaman ki bir iktidar, sorunların çözümüne değil de koltuğu garantileyecek hesaplamalara kafayı takar; işte o zaman artık o iktidarın vakti dolmuştur. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, bugünkü iktidarla en kısa sürede vedalaşacağız. Türkiye’yi hızla huzura, barışa ve adalete götüreceğiz."

Etiketler
Ali Babacan Çorum DEVA Partisi Faiz