Bahçeli'den Cemil Çiçek'e sert tepki: Açıkla da bilelim!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek'in '50+1' şartına yönelik ifadelerini eleştirdi. Bahçeli, "Sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim" diye seslendi.

Bahçeli'den Cemil Çiçek'e sert tepki: Açıkla da bilelim!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek'in cumhurbaşkanı seçilme şartı olan 'yüzde 50+1'e yönelttiği eleştirilere tepki gösterdi.

Bahçeli, "Sayın Çiçek sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim" dedi.

'DÜNYAYA EMSAL OLACAK BİR SEÇİM'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin meşruiyet temelinin yüzde 50+1 olduğunu dile getiren Bahçeli, "Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildi. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak bir seçimdir" ifadesini kullandı.

CEMİL ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Bir dönem Adalet Bakanlığı görevini de yürüten Cemil Çiçek, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken 50+1 şartına bir dizi eleştiri yöneltmişti:

"Anayasa toplantısında 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak."

Etiketler
MHP Devlet Bahçeli Cemil Çiçek Cumhurbaşkanlığı