Buldan'dan Erdoğan'ın o sözlerine tepki: İşte faşizm, işte tekçilik budur

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kadın Meclisi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Buldan'dan Erdoğan'ın o sözlerine tepki: İşte faşizm, işte tekçilik budur

HDP Kadın Meclisi, yeni dönem politik mücadele hattını belirlemek üzere parti Genel Merkezi’nde toplandı. Kadın Meclisi toplantısı öncesi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, değerlendirmelerde bulundu. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası İstanbul Sözleşmesi'ni hedef alan ifadelerine tepki göstererek, "Faşizm, tekçilik, kadına yönelen eril şiddet tam olarak budur" dedi.

"İçerisinde bulunduğumuz ay partimize ve birlikte siyaset yürüttüğümüz arkadaşlarımıza yönelik 4 Kasım siyasi darbesinin gerçekleşmesinin 5’inci yıl dönümü" hatırlatmasında bulunan Buldan, "Büyüyerek yolumuza devam ediyoruz" mesajı verdi. Buldan, şöyle konuştu:

'BÜYÜYEREK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'

"Eşitlikçi, demokratik siyasetimizin güçlü yükselişi karşısında demokratik ve hukuki yollardan mücadelemizi geriletemeyen AKP iktidarı eş genel başkanlarımız Sayın Demirtaş ve Sayın Yüksekdağ ile birlikte 11 milletvekili arkadaşımızı tutuklayarak partimize dönük bir darbe girişimi başlattı. Açık bir şekilde, hukuk dışı her türlü yöntemle partimize yöneldiler. Bu tutuklamalarla beraber partimize ve bileşenlerimize dönük operasyonlarda on binin üzerinde arkadaşımız gözaltına alınıp tutuklandı. Kazandığımız bütün belediyelerimize kayyum gaspıyla el koyarak belediye eş başkanı arkadaşlarımızı görevlerinden uzaklaştırarak tutukladılar.

Bütün bunlarla mücadelemizi tasfiye etmek en temel amaçlarıydı. Ancak tarihte eşi görülmemiş baskılara maruz bırakılmış mücadele geleneğimiz bu darbe karşısında da yine güçlenerek yoluna devam etti. Ve büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Bizler için asıl olan yoldur. O yolda devam eden onurlu yürüyüştür. 5 yıldır arkadaşlarımız içeride ve sürgünde bizler dışarda inanç birliğimiz ve mücadele birliğimiz ile büyük yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yolun sonu özgürlüğe, halkların eşitlikçi, demokratik adil iktidarına her zaman olduğundan çok daha yakındır. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. HDP artık bu ülkede siyasete yön veren, değişim gücü konumuna gelmiş bu ülkeyi yönetmeye aday bir halk partisidir, kadın partisidir."

ERDOĞAN'A 'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ' TEPKİSİ

Buldan, Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni hedef alan sözlerine de şöyle tepki gösterdi:

AKP Genel Başkanı şimdi de çıkmış İstanbul Sözleşmesi'ni, yani kendi yaşam hakkını, hukukunu savunan kadınlar için sapkın deme cüretini göstermiştir. İşte faşizm, işte tekçilik, işte kadına yönelen eril şiddet tam olarak budur. Kadınları susturmak için haklarını savunan kadınları yaftalamak, kadınlara hakaret etmek. Bütün kadınlar adına buradan kendisine sesleniyorum. Hiçbir kadının onurlu duruşuna ve tavrına, hakaret etme hakkınız yoktur. Hiçbir kadını karalayamazsınız. Nasıl ki zorbalığınız, baskılarınız kadınları durduramadıysa hakaretlerinizde kadınları durduramayacak. Her yerde her koşulda haklarımızı savunacağız, siz ve siyasi anlayışınızın kadına yönelik şiddeti teşvik eden dilinizle mücadele etmeye devam edeceğiz."

Kadınlar için ölümcül sonuçları olan bütün bu erkek politikalara karşı kadınların yaşamı, yaşatmayı esas alan, barışçıl, eşitlikçi demokratik iktidarını mutlaka kuracağız. İstanbul Sözleşmesi'ni etkin bir şekilde uygulayacağız. Kadının haklarıyla, eşit ve hür bir şekilde yaşamasının olanaklarını hep birlikte mutlaka sağlayacağız."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günkü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir kez daha İstanbul Sözleşmesi'ni hedef almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Her kim bu ülkede bir daha İstanbul Sözleşmesi ile başlayan bir cümle kurarsa, ona en başta ve en çok kendi adlarını sapkın ideolojik ajandaları uğruna istismar ettiği için kadınlarımız tepki göstermelidir."

Etiketler
İstanbul HDP İstanbul Sözleşmesi Pervin Buldan