Erdoğan, Hasankeyf'i sular altında bırakan Ilısu Barajı'nı övdü: Villalar burada yaşayanların konforunu artırdı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Batman'da 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'i sular altında bırakan Ilısu Barajı'nı övdü. Erdoğan, "Villalar burada yaşayanların konforunu artırdı" dedi.

Erdoğan, Hasankeyf'i sular altında bırakan Ilısu Barajı'nı övdü: Villalar burada yaşayanların konforunu artırdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Erdoğan'ın dün Batman'da Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirdiği gençlerle buluşma programının görüntüleri bugün paylaşıldı.

12 bin yıllık tarihi olan Hasankeyf'i sular altında bırakan Ilısu Barajı'nın 'ülkenin gruru abidesi' olduğunu savunan Erdoğan, ülkenin en büyük 4. hidroelektrik santrali olan Ilısu Projesi'nin Batman'a çok yakıştığını öne sürdü. TOKİ'nin yaptığı konutlar ile Ilısu'da inşa ettikleri villalardan bahseden Erdoğan, "Bunların yapılmaması için neler yapmadılar ki, durdurmak için neler yapmadılar ki. Fakat biz azmimizden zerre kadar taviz vermedik. Onu da bir kenara biliyorsunuz oradaki tarihi eserleri yerlerinden aldık ve şu andaki yeni yerlerine taşıdık. Hele hele bir de o Küçük Saray. Küçük Saray'ı 6 metre yükseltmek suretiyle yeni yerine naklettik" dedi.

Erdoğan, Hasankeyf'i sular altında bırakan Ilısu Barajı'nı övdü: Villalar burada yaşayanların konforunu artırdı - Resim : 1

'VİLLALAR BURADA YAŞAYANLARIN KONFORUNU ARTIRDI'

Erdoğan'ın ifadeleri şöyle oldu:

"Herkesin 'Enerjide ciddi sıkıntılar var' dediği bir dönemde, biz buradan ciddi bir enerji kaynağını da ülkemize kazandıracağız. Özellikle de 5 şehrimiz buradan ciddi istifade edecek. Benim en çok üzerinde durduğum şey, özellikle kültür noktasındaki bu tarihi eserleri kazandık. 6 metre yükseltmek suretiyle Küçük Saray'ı kazanmak bizim için gerçekten bu dönemde çok büyük bir başarı. Diğer taraftan camiler, kervansaraylar bütün onların hepsini kazandık. Bundan sonra buraya turistler gelecek. Yapılması gereken, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın atacağı adımlarla, kampanyalarla buraya turist çekmek. Bölgede Mardinimiz var. O da bizim için önemli bir çekim alanı. Diyarbakır da bir çekim alanı. Siirt damadı olduğum için söylemiyorum, oranın da kendine has özellikleri var. Batman da sürekli olarak gelişiyor. 3 yıl, 3,5 yıl önceki Batman ile bugünkü Batman tartışılmaz. Buraya artık gelmek zor bir şey değil. 1 saat 45 dakika İstanbul'dan Batman'a uçakla seyahat. Bütün bunlar işi kolay kılıyor. Bundan sonrası zaten turizme yönelik adımlar ki bu adımlar çok daha işimizi kolaylaştıracak. Bir de Batman, Siirt bunlar da artık birbiriyle iç içe. Şu anda Hasankeyf'teki bu eserler çok ciddi çekim alanı oluşturacak. Buradan tabii sizin gayretlerinizden de istifade edeceğiz.

Arkeolojik adımlar ve bir de zemin artı bir olmak üzere yaptığımız villalar burada yaşayan insanların konforunu artırdı. Çünkü benim Batmanlı, Mardinli kardeşime artık bu yakışır dedik ve orada zemin artı bir konutları yaptık. Orada yaşayanlara bunları da verdik."

'BURASI BİR ÇEKİM ALANI HALİNE GELECEK'

Erdoğan, Hasankeyf'i işaret ederek, "Kültür ve turizm noktasında burası bir çekim alanı haline gelecek. Nasıl olsa havalimanımız da var bütün bunlarla beraber gelip buraları görmek isteyenler olacak. Bu barajın içinde bu işi nasıl yaptılar, bunları nasıl inşa ettiler. O köprüler vesaire. Bunlar nasıl yapıldı? Bütün bunların hepsi bir aşk işidir gençler" diye konuştu.

HDP'Yİ DE HEDEF ALDI

"Biz batıya hangi yatırımı yaptıysak doğuya da güneydoğuya da aynı yatırımları yaptık" diyen Erdoğan, konuşmasında HDP'yi de hedef aldı.

"Yolları yaparken oralarda çalışan bütün o mühendisleri, mimarları oraları zindan eden bu HDP değil mi, bu PKK değil mi? Bunlar oralarda bizim bu kardeşlerimizi şehit etmediler mi?" ifadelerini kullanan Erdoğan, " İstismar siyasetine prim vermedik ama onlar verdi. Kutuplaştırmanın değil kucaklaştırmanın peşinde koştuk. Bölmenin değil birleştirmenin gayreti içinde olduk" iddiasında bulundu.

'YETER Kİ SİZ ŞEAMET TELLALARINA İTİBAR ETMEYİN'

Göreve geldiklerinden 76 olan üniversite sayısını 207'ye çıkardıklarını, tüm illerde üniversite olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Batmanlı genç üniversite için buradan kalkıyor, nereye gidiyordu? Ya Ankara'ya ya İstanbul'a. Yani batıda herhangi bir yere gidiyordu. Şimdi biz üniversiteyi Batmanlı gencin ayağına getirdik. Bunu yaptık. Sizlerden tek beklentimiz var; devletinize güvenmeniz, kendinize inanmanız, büyük bir milletin evladı olduğunuzu asla unutmamanızdır. Yeter ki siz birlik ve beraberliğinizden taviz vermeyin, yeter ki siz aranıza fitne tohumlarının ekilmesine müsaade etmeyin. Yeter ki siz ağızlarını her açtıklarında millete karamsarlık aşılayan şeamet tellallarına itibar etmeyin. Gerisi muhakkak gelecektir."

Etiketler
Batman Hasankeyf