Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas isyan etti: Zamlar anlatılamıyor!

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, çoğulcu ve özgürlükçü demokraside hükümetlerin en önemli fonksiyonunun 'diyalog' olduğunu belirtti. Barlas, zamların halka yeteri kadar anlatılamadığını söyledi.

Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas isyan etti: Zamlar anlatılamıyor!

Türk lirasının döviz kurları karşısında yaşadığı değer kaybına paralel olarak birçok kalemde zamlar sürerken, Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas bu konuyu köşesine taşıdı.

Barlas, ’Zamlar anlatılamıyor’ başlığıyla yayımlanan yazısında Türkiye gündeminin en önemli maddesinin ‘pahalı fiyatlar’ olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene verdiği ‘doğalgaz müjdelerini’ hatırlatan Barlas, şöyle devam etti:

“Anlamakta zorlandığım bir durum var. Çoğulcu ve özgürlükçü demokraside hükümetlerin en önemli fonksiyonu diyalogdur, anlatmaktır. Türkiye'de ise hepimiz haberlere bakınca Türkiye'nin bir petrol ve doğalgaz zengini olduğunu düşünmeye başladık.

Karadeniz'de bulunan yataklar bir yılı aşkın süredir halkın belleğine yerleşiyor. Ancak enerji fiyatlarına sürekli zam geliyor. Bu zammı yapanların, Karadeniz'de bulunan enerji kaynaklarının halka ulaşmasının bir zaman alacağını anlaşılır şekilde anlatmaları gerekir.

Acaba dış pazarlara dönük bir önlem mi? Çünkü dünyayı izlediğimiz zaman, mesela Türkiye'deki benzincilerin önünde Alman arabalarının kuyruk yaptığını görüyorsunuz.”

TÜRKİYE'DE HAYAT PAHALILIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ağustos 2020'de açıkladığı 'doğalgaz müjdesinin' üzerinden geçen süre zarfında, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza toplam 35 kez zam yapıldı. Yalnızca elektrikte, 2018'den bu yana faturalar yüzde 122 civarında zamlandı.

Türk ekonomisinde yaşanan gelişmeler, gıda ve kira fiyatlarını da vurdu. Fahiş fiyatlar vatandaşların bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Etiketler
Mehmet Barlas