'Büyük ihtimalle': Erdoğan-Biden görüşmesine dair belirsizlik sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında ekim ayı sonunda gerçekleşmesi planlanan görüşmeye dair belirsizlik sürüyor. Erdoğan, bugün 'büyük ihtimalle Glasgow'da bir araya geleceklerini' söyledi.

'Büyük ihtimalle': Erdoğan-Biden görüşmesine dair belirsizlik sürüyor!

GERÇEK GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın ekim ayı sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi marjında baş başa görüşmesi bekleniyordu.

Ancak Erdoğan, bugün söz konusu görüşmeye dair kendisine yöneltilen soruya "Büyük ihtimalle Roma'da değil ama Glasgow'da görüşmemiz olacak" yanıtını verdi.

Erdoğan, gündem başlıklarından birinin 'F-35' konusu olacağını belirterek şunları söyledi:

"F-35'le ilgili olarak bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var. Bu ödemeyle ilgili olarak da tabii ki bunun bize geri ödeme planının nasıl olacağını kendileriyle görüşmemiz gerekecek. Bu konuda mükaleme ne getirecek ne götürecek; onu kendileriyle görüşerek öğreneceğiz.

Alt düzeyde aldığımız bazı bilgiler var. Bize F-16 verme konusunda gelen bazı bilgiler… Bize gelen bilgi, bunlarla bu işi ödeme gibi bir plan olduğu yönünde. Bu doğru mudur, değil midir; bunları kendilerinden öğreneceğiz. En üst düzeyde de bunu tabii benim Sayın Biden ile konuşmam isabetli olacaktır. Eğer böyleyse ona göre bir anlaşma yoluna gitmiş olacağız."

ABD'NİN DE ARALARINDA OLDUĞU 10 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİSİYLE KRİZ YAŞANMIŞTI

Aralarında ABD, Almanya ve Fransa'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı Türk siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kişilerin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı.

Kriz, büyükelçilerin "Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesi'ne riayet etmeyi teyit ediyoruz" şeklindeki açıklamasıyla sonlanmıştı.

Etiketler
Joe Biden Recep Tayyip Erdoğan