Tezkere Meclis'te: 'Erdoğan ve Bahçeli, Suriye'ye operasyonu konuştu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, tezkerenin Meclis'te oylanması öncesi 'Suriye'ye operasyon hazırlığını' konuştuğu ileri sürüldü.

Tezkere Meclis'te: 'Erdoğan ve Bahçeli, Suriye'ye operasyonu konuştu'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanması beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Suriye'ye operasyonu' konuştukları iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen iki liderin gündem başlıklarından birinin 'operasyon hazırlıkları' olduğunu söyledi:

"Erdoğan, Bahçeli ile yeni Anayasa ve seçim kanunda yapılacak değişiklikleri görüşecekti. Bir de Biden görüşmesine ilişkin paylaşımlarının olması bekleniyordu. Ama 10 büyükelçinin sınır dışı edilmesiyle ilgili ortaya çıkan çalkantılı süreç, görüşmenin öne çekilmesine yol açtı.

Tekrar ifade edeyim Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinin iki gündem maddesi vardı. Biri büyükelçilerin sınır dışı edilmesi konusu diğeri ise Suriye’ye yönelik operasyon hazırlığı."

Erdoğan ile Bahçeli, dün kabine toplantısı öncesinde sürpriz bir şekilde bir saat görüşmüştü. Görüşme sonrası resmi bir açıklama gelmemişti.

Etiketler
Devlet Bahçeli Operasyon Recep Tayyip Erdoğan Suriye