Sabah yazarı Altınok: Büyükelçilere yönelik bu derece sert yaptırımların gündeme gelmesini beklemiyorum

Sabah yazarı Melih Altınok, odağında 10 büyükelçinin bulunduğu krizle ilgili değerlendirmede bulundu. Altınok, "Bugünden yarına söz konusu büyükelçilere yönelik bu derece sert yaptırımların gündeme gelmesini beklemiyorum" dedi.

Sabah yazarı Altınok: Büyükelçilere yönelik bu derece sert yaptırımların gündeme gelmesini beklemiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklaması sonrası yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, yaşanan gelişmeleri değerlendirirken büyükelçileri 'eleştirdi.'

"Bu popüler dava üzerinden Türkiye'yi Biden'ın seçim öncesi açıkça konumlandırdığı pozisyona doğru itmeye çalışıyorlar" görüşünü dile getiren Altınok, "Diplomasi, teamüller umurlarında değil. Öyle ya Türkiye ve AB arasındaki AİHM'le ilgili bir mevzuda ABD'ye, Kanada'ya ve hatta yeni Zelanda'ya ne oluyor? Mesele 'başkaysa' İngiltere niye ağzını açmıyor?" ifadesini kullandı.

Altınok, Erdoğan'ın açıklamaları için de "Oyunun kurallarını değiştirmeye çalışanların restine karşı genel bir kararlılık mesajı olduğunu düşünüyorum. İşin nereye varabileceğine işaret eden bir çerçeve" dedi. Altınok, sözlerini şöyle noktaladı:

"Dolayısıyla bugünden yarına söz konusu büyükelçilere yönelik bu derece sert yaptırımların gündeme gelmesini beklemiyorum. Ama ilerleyen süreçte daha sert hamleler de görecek gibiyiz. Şaşırmayı bırakmalıyız. Zira birilerinin hâlâ ne zaman çıkacak diye korkuyla gün saydığı 3. Dünya Savaşı çoktan başladı zaten. Pandemi başka ne ki?"

Etiketler
10 büyükelçi