İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünden izlenimler: Merkeze oturan ve kollarını açmış bir parti

İYİ Parti’nin 4. kuruluş yıldönümünde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yüzlerce İYİ Parti’li bir araya geldi. Etkinliğe 'Başbakan Akşener' sloganı damga vururken kadınlara ve çocuklara ayrı önem verildi. İşte salondan izlenimler…

İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünden izlenimler: Merkeze oturan ve kollarını açmış bir parti

GERÇEK GÜNDEM/ FIRAT FISTIK

İYİ Parti, dört yıl önce 25 Ekim 2017’de Meral Akşener, Koray Aydın, MHP’den ihraç edilen dört milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok, CHP’den istifa eden merkez sağ kökenli Aytun Çıray ve 200 kişilik kurucu üyeyle kurulmuştu.

Parti, bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 4. yıldönümünü kutladı. Yurdun pek çok yerinden yüzlerce İYİ Parti’li, partinin kuruluş yıldönümü için İstanbul’a gelmişti. Ancak daha da önemlisi Meral Akşener’i görmek, dinlemek için Haliç Kongre Merkezi’ne gelmişti bu insanlar. Moda tabirle İYİ Parti bir lider partisi. Alanda da nereye bakılsa Akşener’in fotoğrafları, sözleri göze çarpıyor. Atılan sloganların neredeyse tamamı da Akşener ile ilgili.

İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünden izlenimler: Merkeze oturan ve kollarını açmış bir parti - Resim : 1

Program başlamadan önce anonslarda Akşener, “Başbakan” olarak tanıtılıyor ve alana girdiğinde tüm İYİ Partililer coşkuyla aynı sloganı atıyor: “Başbakan Akşener.”

Kadınlara ve çocuklara ayrı önem

Konda’nın son anketine göre İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 19,3’e yükselmiş durumda. Tüm anket firmalarına göre de önümüzdeki seçimlerde, Millet İttifakı ile birlikte İYİ Parti en fazla oy arttıran partilerden biri olabilir. Yıldönümü etkinliğinde de bu rüzgar fazlasıyla hissediliyor.

Özellikle kadınların çokluğu göze çarpıyor. Bunun yanı sıra çocuklara da özel bir önem verilmiş. Salonda ilk sıra onlara ayrılırken, Akşener dışarıdaki konuşmasına da torunu Pars ile çıktı. Şüphesiz, bir iletişim yolu deneniyor. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) seçimlerine giderken tutturduğu tarza benzer bir tarz.

İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünden izlenimler: Merkeze oturan ve kollarını açmış bir parti - Resim : 2

Parti kurulurken birçok ismin MHP’den ayrılarak gelmesi nedeniyle İYİ Parti çoğu kişi tarafından “ikinci MHP” olarak görüldü. Fakat Akşener, hızlı bir şekilde bu rotadan partiyi çıkararak merkeze oturan, merkezden duran, Atatürk’ü de Hz. Ömer’i de Fatih Sultan Mehmet’i de aynı oranda sahiplenen bir parti haline getirdi.

Kitle MHP’den çok CHP’ye yakın

Etkinlik başlar başlamaz bu merkeze oturma hali hem hazırlanan filmde hem de Akşener’in konuşmasında fazlasıyla hissedildi. Öyle ki; Akşener, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Necmettin Erbakan’ı birlikte anarken, Alparslan Türkeş’in arkasında Türk bayraklı fotoğrafı ekrana yansıtıldı ve büyük bir alkış koptu.

İYİ Parti şüphesiz milliyetçi ve ülkücü kadroları önemli ölçüde içinde barındırıyor fakat dediğimiz gibi kitlesi MHP’den daha çok CHP’ye yakın. Tüm siyasi liderler alkış alırken hiç tartışmasız en fazla coşku uyandıran, alkış tufanına sebep olan tek bir isim var. O da Mustafa Kemal Atatürk. Akşener, kürsüden bu çeşitliliği "Ömer’in adaletli yolunda, Atatürk'ün izinde iyi çalışacağımıza söz veriyoruz" diye özetliyor.

İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünden izlenimler: Merkeze oturan ve kollarını açmış bir parti - Resim : 3

Tek atılan slogan 'Başbakan Akşener'

Konuşma sık sık “Başbakan Akşener” sloganlarıyla kesiliyor. Neredeyse atılan tek slogan da bu. Tıklım Tıklım dolu olan salona, dışarıda bekleyen onlarca İYİ Partili de katılıyor.

25 Ekim 2017’de Ankara’da 200 kişilik kurucu listesiyle kurulan İYİ Parti, bu dört senelik süreçte artık tamamen programını, kurulumunu tamamlamış, iktidarı hedeflediklerini rahatlıkla söyleyen bir parti.

Akşener, konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’nden TRT’ye, projelerden, dış politikaya birçok konudan bahsetti. Özellikle torpile, mülakatla işe alıma, talancı projelere, kamu paralarının yandaşlara aktarılmasına ısrarla karşı çıkılacağı ifade edilirken, huzur ve refah içinde yaşanacak “iyi bir Türkiye” vaad edildi. Kadınlara, çocuklara özel önem verildiği belli olan konuşma metni yine, bir kez daha “Başbakan Akşener” sloganıyla sonlandı.

Görünen o ki, olumlu bir hava yakaladığı kesin olan İYİ Parti’nin teşkilatı da o havaya girmiş durumda. Geçen yıllardan farklı olarak artık dillendirilen şey; toparlanmak, güçlenmek, itiraz etmekten daha çok iktidar olmak.

İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünden izlenimler: Merkeze oturan ve kollarını açmış bir parti - Resim : 5

Etiketler
İstanbul İYİ Parti Kongre Haliç