Bekir Ağırdır: Bunu başarırsa muhalefetin oy oranının yüzde 60'lara kadar ulaşma potansiyeli var

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 2023'te düzenlenecek seçimler için değerlendirmelerde bulundu. Ağırdır, "Yeni bir yol inşa etmek üzerinden siyaset kurmayı başarırsa muhalefetin, o zaman yüzde 60'lara kadar bile oya ulaşma potansiyeli mevcut" dedi.

Bekir Ağırdır: Bunu başarırsa muhalefetin oy oranının yüzde 60'lara kadar ulaşma potansiyeli var

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, T24'te Murat Sabuncu'nun gündemde yer alan konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ağırdır, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'Bu bir AKP-CHP, Erdoğan-Kılıçdaroğlu yarışıdır' algısı oluşursa bu acaba Türkiye'nin 'birlikte hareket etme' noktasında bir zaafiyet mi yaratır?" sorusuna "Bence zaafiyet yaratır" yanıtını verdi. Ağırdır, bu görüşüne şöyle açıklık getirdi:

"En baştan beri benim tezim, 'Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu' seçimi olduğu sürece hala bütün handikaplarına, eksikliklerine, zaaflarına hatalarına rağmen bile hala Erdoğan'ın şansı olabilir.

Halbuki ihtiyacımız... Biz sadece cumhurbaşkanı seçmiyoruz, ihtiyacımız aynı zamanda bu buzlu kaygan yolda savrula savrula, freni patlamış gibi giden otobüsü önce bir yolda tutacak, sonra da o buzlu yoldan çıkarıp yeni bir geleceğe doğru direksiyonu çevirecek bir hareketi, kadroyu, fikri, iddiayı arıyoruz. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu problemlerin ihtiyacı budur. Sadece bir cumhurbaşkanı seçmek değil bence.

'MUHALEFET İÇİN EN BÜYÜK HANDİKAP'

Bu dozundan fazla lider parlatması, 'Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu' gibi... Ya da 'Erdoğan mı başka birisi mi' gibi bir yerden çalışması, seçmenin de tercihini bunun üzerinden yapması, atmosferin seçmeni bu ikilemden düşünmeye sevk ediyor olması, muhalefet için en büyük handikaptır.

'ÜSTELİK YOL KAYGAN, ÜSTELİK DE OTOBÜSÜN FRENİ PATLAMIŞ'

Hem kimlikler arası problemler var, giderek güçlenen sınıflar arası gerilimler var, güncel olarak pandemi gibi... Dün yine 230 kişi ölmüş sevgili Murat. Her gün 200'ün üzerinde yurttaşımız ölüyor. Bu ölen yurttaşlarımızın profilini de bilmiyoruz. Sağlık hizmetine ulaşamadıkları için mi, aşı olmak istemedikleri için mi vefat ediyorlar bilmiyoruz. Karanlıkta belirsizliğin içinde, sus bulutunun içinde yol almaya çalışıyoruz. Bir de üstelik yol kaygan, üstelik de otobüsün freni patlamış.

Bu büyük karmaşıyı durdurmak ve yeni bir yol inşa etmek üzerinden siyaset kurmayı başarırsa muhalefetin, o zaman yüzde 60'lara kadar bile oya ulaşma potansiyeli mevcut."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki söylem ve üslubunun oylarını yükseltme potansiyeli olduğunu ancak henüz böyle bir etki yaratmadığını dile getiren Ağırdır, toplumun bir çıkış yolu aradığını, yeni bir vaat ve iddia duymak istediğini belirtti.

'YENİ BİR HİKAYE ANLATILMASI, SEÇMENİN AKLININ VE GÖNLÜNÜN ÇALINMASI LAZIM'

Ağırdır, “Toplum bugünkü gidişatı durdurmak ve aynı zamanda bu gidişattan çıkış yolunu gösterilmesini istiyor. Sadece durdurmak bacağının yetmeyeceğini düşünüyorum. Ama yine de bir itirazı dillendirmenin ve buradan başlayarak siyaseti örmenin gerekliliği de çok açık. Eğer CHP veya Kemal Bey sadece bu itiraza yaslanarak bir siyaset üretmeye devam ederse bu yetmez. Bütün bu söylemler özü itibariyle CHP’ye oy vermemiş seçmeni dürter ama bu yeni bir seçmen ilişkisi üretmeye yetmez. Şimdi o dönen kulaklara yeni bir hikaye anlatılması ve o seçmenin aklının ve gönlünün çalınması lazım. Eğer onu ıskalarlarsa buradan büyük değişimler veya oy sıçramaları çıkmaz” diye konuştu.

Etiketler
Bekir Ağırdır KONDA Muhalefet Seçim