HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan ittifak sinyali: Kapımız açık

Muhalefete birliktelik çağrısında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Muhalefet partileri bir araya gelir, birlik olursa AKP hükümetinin bir daha iktidara gelmesini hep birlikte engelleyebiliriz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan ittifak sinyali: Kapımız açık

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Ağrı’daki ‘Demokrasiye Çağrı’ mitinginde konuştu. Buldan, muhalefete açık çağrısında, "Kapımız herkese açıktır. Bugün muhalefette olan bütün partilere açıktır" diye konuştu.

Buldan'ın Ağrı programında iktidarın olası Suriye operasyonu, ekonomik tablo, Kürt sorunu ve muhalefete çağrı vardı. AKP'nin Suriye’ye askeri operasyon planladığını söyleyen Buldan, "Dolar 10 liraya yaklaştı, onlar ne yapıyor? Suriye’ye gitmek için bir kez daha yol aramaya başladılar. Bu ülkeyi savaş politikaları ile düzlüğe çıkaramazsınız. Doların düşmesini de krizlerin bitmesini de ancak savaş politikalarını bitirerek yapacaksınız" dedi.

HDP'nin 9'ncı yılını geride bıraktığını hatırlatan Buldan, "HDP kurulduğu günden beri her gün baskı, engelleme ve her türlü anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya kalan bir partiyiz ama 9 yıldır hiçbir şekilde taviz vermedik, boyun eğmedik. Bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. HDP gümbür gümbür geliyor" diye konuştu.

'DEMOKRATİK İKTİDARIN BİR PARÇASI OLACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ'

Buldan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Şimdilik demokratik bir muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek. İleriki süreçlerde demokratik iktidarın bir parçası olacağımıza siz Ağrı halkının huzurunda söz veriyoruz. Biz, bu yola büyük bedeller ödeyerek çıktık. Ödediğimiz bedellerin, verdiğimiz emeğin karşılığı olacak. Bir dahaki seçimlerde HDP, bu ülkeyi yöneten bir parti olacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

'HESAP SANDIKTA OLACAK'

"Bu ülkeyi, yönetenler Saray’ın iktidar penceresinden güllük gülistanlık görebilir ama Ağrı halkının yaşadığı sefaleti, yoksulluğu, işsizliği oradan göremezler. Burada da Türkiye’de de işçiyi, emekçiyi, esnafı açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edenlerin elbette ki sandıklarda verecek hesabı var. Bu hesap sandıklarda sorulacaktır. Hak ihlallerini, insan kaçırmayı, ağzını açanı tutuklamayı kendilerine bir yol edindiler. Bu ülkede adalet diye bir şey bırakmadılar, demokrasinin kırıntılarını bile bırakmadılar. Gençlerin geleceğini çaldılar, kadınların sokaklarda dolaşmasını güvenli halden çıkardılar. Gençlerin de kadınların da AKP’den soracağı hesap elbette seçimde, sandıkta olacaktır.

'HALKLARIN YALANLARA KARNI TOK'

"Artık Türkiye halklarının yalanlara karnı tok. Sizin yalanlarınızın ne anlama geldiğini bilen bir Türkiye toplumu var. Televizyonlarda söyledikleri en birinci yalan: ‘Kürt sorununu çözdük, artık bu ülkede böyle bir sorun yok’ diyorlar. Peki bir halkın iradesini, belediyelerini gasp ederek, seçilmişlerin yerine kayyum atamakla Kürt sorununu çözdünüz mü? Figen Yüksekdağ’ı, Selahattin Demirtaş’ı halen cezaevinde tutarak mı; Kürt çocuklarını her gün panzerlerle ezerek mi; bir halkın dilini, kültürünü, kimliğini tanımayarak mı Kürt sorununu çözüyorsunuz?

'TUTUM BELGESİNİ ESAS ALALIM'

"Bu tutum belgesi iyi bir karşılık buldu. Birçok kesimden bu tutum belgesinin Türkiye’nin yol haritası olduğuna dair mesajlar aldık. Çok önemli açıklamalar yapıldı. Şimdi bu deklarasyona sahip çıkma zamanı. Türkiye’yi kurtaracak olan, bütün kaosları ve krizleri bitirecek olan 11 maddeden oluşan tutum belgemizi yayımladık. Kendisine insanım diyen, vicdanı olan tüm demokrat kesimlere, Türkiye’nin muhalefetine sivil toplum örgütlerine, kadın hareketlerine, gençlere çağrımızdır: Gelin hep birlikte omuz omuza yürüyerek, bu tutum belgesini esas alarak Türkiye’nin demokrasiye, barışa, özgürlüklere ihtiyacına karşılık bu tutum belgesine sahip çıkalım.

'BÜTÜN MUHALEFETE KAPIMIZ AÇIK'

"Türkiye’nin demokratikleşme yolundaki en önemli adımlarından birini hep birlikte atalım. Bu çağrımızı Ağrı halkına da Türkiye’nin her yerine yapıyoruz. Kapımız herkese açıktır. Bugün muhalefette olan bütün partilere açıktır. Muhalefet partileri bir araya gelir, birlik olursa AKP hükümetinin bir daha iktidara gelmesini hep birlikte engelleyebiliriz."

Etiketler
Ağrı HDP Muhalefet Pervin Buldan