'Yeni paralel devlet yapılanmasıyla karşı karşıyayız' diyen Baş'tan Meclis'e açık çağrı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 'TÜGVA belgelerini' değerlendirdi. Baş, Meclis'teki tüm gündemlerin askıya alınarak bir komisyon kurulması çağrısında bulundu.

'Yeni paralel devlet yapılanmasıyla karşı karşıyayız' diyen Baş'tan Meclis'e açık çağrı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Gazeteci Metin Cihan’ın Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) devlet kadrolarına torpille personel yerleştirdiği iddiasıyla ilgili, Meclis'e çağrıda bulundu.

"Eğer bu iddialar doğruysa, yeni paralel devlet yapılanmasıyla karşı karşıyayız" diyen Baş, "Hiç vakit kaybetmeden bütün gündemler askıya alınarak bir komisyon kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Meclis'te düzenlediği basın toplantısında öne çıkan gündem TÜGVA oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulunda yer aldığı TÜGVA'nın asker, polis, yargı, hatta devlet yurtlarına dek devletin çeşitli kadrolarına isimler yerleştirdiği iddiasını değerlendiren Baş şunları söyledi:

'BÜTÜN GÜNDEMLER ASKIYA ALINARAK KOMİSYON KURULMALI'

"Buradan açık bir çağrı yapıyoruz. Daha önce AKP eliyle iktidar haline gelen Fethullahçılardan boşalan yerlere bu sefer yeni tarikat ve cemaat kadrolarının yerleştirilmesi ile ilgili iddialar derhal araştırılmalıdır, belgelerin ve ismi geçenlerin kadrolaşıp kadrolaşmadığını doğruluğunun araştırılması için hemen hiç vakit kaybetmeden bütün gündemler askıya alınarak bir komisyon kurulmalıdır. Kim üzerini örtmeye çalışıyorsa, iddiaları ortaya atanları hedef haline getiriyorsa paralel yapılanmayla iş birliği halindedir. Sonra bir kez daha aldatıldık kandırıldık masallarını yutak hali yok memleketin. Hepimiz biliyoruz ki bu tarikatlar saray tarafından destekleniyor. Konu bütün ayrıntıları ile incelenmeli. Biz hazırız ve yanılmayı çok isteriz."

'HALK SİZİ BEDAVAYA REZİL EDER'

Erdoğan'ın basketbol oynadığı ve gençlerle bir araya geldiği görüntülerin 'PR çalışması olduğunu belirten Baş, “Memleketin, yurttaşın hiçbir gerçek sorununu çözmek yerine büyüten AKP&Saray iktidarı algı oyunları ile yola devam etmeye çalışıyor. Dünyanın parasını alan bir İletişim Başkanlığı var, gençliğin oyunu alacağım diye imaj çalışması yapıyorlar, tam anlamıyla Erdoğan’ı rezil ediyorlar. Rezil olmak için bu kadar para harcamaya gerek yok, sokağa çıksanız bu halk sizi zaten bedavaya rezil eder” dedi.

Etiketler
TÜGVA Ağrı Erkan Baş Para