Gökçe Gökçen'e Galatasaray camiasından büyük destek

Partisi tarafından basılarak dağıtılan, '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' adlı kitapçık nedeniyle 13 Ekim'de yeniden hakim karşısına çıkacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen'e Galatasaray camiasından destek geldi.

Gökçe Gökçen'e Galatasaray camiasından büyük destek

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, partisi tarafından basılarak dağıtılan, '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' adlı kitapçık nedeniyle 13 Ekim'de yeniden hakim karşısına çıkacak. İkinci duruşma öncesi Galatasaray camiasından Gökçe Gökçen’e anlamlı bir destek geldi. Galatasaray’ın son kongresindeki başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, tüm Galatasaray camiasını Gökçen ile dayanışmaya davet etti.

GALATASARAY CAMİASINDAN DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, partisi tarafından basılarak dağıtılan, '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' adlı kitapçık nedeniyle hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'hakaret' ve 'iftira' suçlamasıyla açılan davada geçtiğimiz hafta hâkim karşısına çıktı.

13 Ekim’de görülecek ikinci duruşma öncesinde, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi mezunu Gökçe Gökçen'e, camiadan destek geldi. Camianın önde gelen isimlerinden ve son kongredeki başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, Twitter hesabından Gökçe Gökçen'e destek mesajı paylaştı.

Hamamcıoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"KARDEŞİME DOKUNMA. GSL 142, GSL Hukuk'14 mezunu ve CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen kardeşimizin "Cumhurbaşkanına Fiili Saldırı" suçu iddiasıyla Ankara'da görülecek davası için hepinizi desteğe ve dayanışmaya davet ediyoruz"

Paylaşımda "#SorarlarsaBizdendir", "DayanışmaYaşatır" ve "KardeşimeDokunma" taglerinin yer aldığı görüldü.

Hamamcıoğlu'nun destek mesajı çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

Gökçe Gökçen'e Galatasaray camiasından büyük destek - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 Şubat 2020'de Meclis'te yaptığı konuşmadan oluşan '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' adlı kitapçık, mahkeme kararıyla toplatıldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kitapçıkla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında milletvekili olmayan Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle hakaret' ve 'iftira' suçlamasıyla 6 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Kitapçığın hazırlanması ve dağıtılmasından sorumlu tutulan milletvekilleri hakkında ise fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderilmişti.

Etiketler
Galatasaray FETÖ Saray Sıla