Selahattin Demirtaş: Ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz

Katıldığı FOX TV'deki programla ilgili inceleme başlatılması ve iktidara yakın basın tarafından Başak Demirtaş'ın hedef gösterilmesine cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin esi genel başkanı Selahattin Demirtaş tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş: Ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz

Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bu sabah FOX TV'de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Programın iktidar medyası tarafından hedef gösterilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sosyal medya hesabından yayın hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

RTÜK'ten yapılan açıklamada; "FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Başak Demirtaş'ın katıldığı FOX TV'deki programla ilgili inceleme başlatılması ve iktidara yakın basın tarafından Başak Demirtaş'a yönelik sözlerin sarfedilmesine cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin esi genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan çok sert açıklama geldi.

Selahattin Demirta, yaptığı açıklamada karara tepki göstererek, "Dün akşam ekranlarda ailemi hedef haline getiren linç güruhları iyi bilsin ki, ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz. Milyonların yürekli dayanışmasını unutmayacağım gibi, bunu da asla unutmayacağım. Milyonlar gibi benim de kalbim seninle Başak." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş: Ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz - Resim : 1

Etiketler
Başak Demirtaş Selahattin Demirtaş Cezaevi FOX TV