Mahkeme kararına rağmen boşaltmamışlardı: AKP'den TÜGVA açıklaması!

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Adalar’daki TÜGVA İlçe Temsilciliği’nde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Mahkeme kararına rağmen boşaltmamışlardı: AKP'den TÜGVA açıklaması!

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Adalar’daki TÜGVA İlçe Temsilciliği’nde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada; “Söz konusu yer, 2018’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Türkiye’nin gençlerine hizmet etmek amacıyla 10 yıllığına Borçlar Yasası kapsamında kiralanmış bir yerdir. Ev sahibi kiracı ilişkisi mevcuttur.

Bir gece ansızın İBB zabıtalarının gönderilerek zorla tahliye ettirilmek istenmesi hukuka aykırıdır. Resmi sözleşmeye rağmen CHP örgütleri güvenlik memuru gibi kullanılarak gençlerimize saldırmaktadır. Burası bir hukuk devletidir. Siz CHP devleti zannetmiş olabilirsiniz ancak o devirler geride kaldı. Farkına varın artık” denildi.

"EV SAHİBİ KİRACI İLİŞKİSİ..."

AKP İstanbul Siyasi ve Hukuki İşler’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Adem Yıldırım tarafından yapılan açıklamada, “İBB’nin ve İBB yöneticisi gibi davranan CHP İl Örgütünün hukuka aykırı bir şekilde yüzlerce zabıta ekibiyle Adalar’da Gençlik Merkezi’nin işgalini ve hukuksuz tahliye girişimine ilişkin kamuoyuna açıklamamızdır. Kamuoyu öncelikle şunu bilsin ki Adalar’da olay konusu yapılan yer 07.06.2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin gençlerine hizmet etmek amacıyla kamu yararı ve gençlerin yararı gözetilerek 10 yıllığına Borçlar Yasası kapsamında kiralanmış bir yerdir.

Aradaki ilişki her vatandaşımızın yakinen bildiği gibi ev sahibi kiracı ilişkisidir. Bundan başka da bir anlam taşımamaktadır. Bu durum göstermektedir ki İBB’nin tüm kiracıları tehlikededir. Bir gece ansızın yüzlerce zabıta İBB kiracılarının mallarını gasp edebilir” ifadelerine yer verildi.

“CHP ÖRGÜTLERİ İCRA MEMURU DEĞİLDİR”

Yapılan yazılı açıklamanın devamında, “Yüzlerce zabıta ile 10 yıllık kiralanmış bir yeri işgal eden İBB yetmezmiş gibi hukuksuzluğuna CHP ilçe ve il örgütünü de dahil etmiştir. Şu bilinsin ki bir yerin tahliyesini ancak o yerdeki sulh hukuk mahkemeleri yapar, CHP il ve ilçe örgütleri değil. CHP’nin örgütleri sizin icra ve tahliye memurunuz ise başka. Kimi dahil ederseniz edin ne yaparsanız yapın millet bizimle. Artık tutunduğunuz algı balonları elinizde patlayacak. Biz çok iyi biliyoruz ki sizler Adalardaki yaptığınız yolsuzluk ve usulsüzlüğü örtmek için, kaybolan atların hesabını vermemek için böyle içi boş algı operasyonları çekiyorsunuz. Ama artık İstanbullu bu algıları yemiyor haberiniz olsun.

Öncelikle şunu belirtelim ki, kira hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların çözüm ve görüm yeri sulh hukuk mahkemeleridir. Kaldı ki İBB tarafından imza edilen kira sözleşmesinde uyuşmazlığın önce tarafların mutabık kaldığı bir arabulucu ile nihayetinde İstanbul adli mahkemelerinin yetkili olduğu kararlaştırılmıştı” denildi.

“KİRALAMA İŞLEMİ YASALARA UYGUNDUR”

“Ayrıca Kira sözleşmesinin 17. maddesinde Medeni Kanun’un 2. Maddesinde belirtilen iyi niyet kurallarının ve kira hukukunu düzenleyen Borçlar Yasasının temel yasal dayanak olduğu taraflarca kabul edilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bu sözleşmeye rağmen meri hukuka rağmen hukuk tanımaz İBB CHP il örgütünü de güvenlik memuru gibi kullanarak gençlerimize saldırmaktadır. Oysa oradaki gençler tüm Türkiye’deki gençlerimiz gibi Türkiye’nin ve İstanbul’un yüz akı geçleridir. 16 milyonun içinde olan bu geçlerimizi ayrıştırmayın, İstanbul’u bölmeyin, toplumu kutuplaştırmayın.

Hani 16 milyona hizmet edeceğim diyorsunuz ya bu gençlerimiz o 16 milyonun içinde olan gençler. Hukuka saygınız yok bari söylediğiniz sözlerinize saygınız olsun. Borçlar Yasamız, Medeni Kanunumuz ve diğer yasal düzenlemeler açık seçik ortada iken henüz kira sözleşmesine ilişkin Sulh Hukuk Mahkemesinin tahliye kararı yokken böyle bir hukuksuzluğun ısrarla devam ettirilmesi derebeylik değil de nedir.”

“TAHLİYE KARARI VARSA GETİRİN”

Tahliye kararının olmadığının ifade edildiği açıklamada, “Bizler ve Türkiye’nin gençleri hukuka her zaman saygılıdır. Elinizde varsa bir tahliye kararınız buyurun getirin siz zahmet etmeden gençlerimiz burayı tahliye edecektir. Öyle CHP’li örgüt üyelerini tahliye memuru gibi kullanmanıza gerek yok. Burası bir hukuk devletidir. Siz CHP devleti zannetmiş olabilirsiniz o devirler geride kaldı. Farkına varın artık. Ey CHP ve CHP zihniyeti sizlerin hukuka saygılı olmadığınızı, hukuk tanımadığınızı, kendi koyduğunuz hukuk kurallarına uymadığınızı, 1960 yılında Adnan Menderes ve arkadaşlarını suçsuz yere asmanızdan, 12 Eylül’de bir sağdan bir soldan bu vatanın gençlerini asmanızdan, 28 Şubat’ta milletin oylarıyla iktidar olmuş refah partisini hukuksuz olarak kapatmanızdan, sırf başörtülü diye üniversite okuyan kızları gözünün yaşına bakmadan okuldan atmanızdan, kamu kurumlarından uzaklaştırmalarınızdan, Başörtülü milletvekilini meclisten dışarı atmanızdan çok iyi biliyoruz. Şunu çok iyi bilin ki bu milletin iradesi sizin gerici, faşist, hukuksuz ve diktatör iradenizin çok üstündedir. Bu millet her zaman sizi ve sizin zihniyetinizi al aşağı etmiştir. Bundan sonra da etmeye devam edecektir. Bundan şüpheniz olmasın” ifadelerine yer verildi.

TÜGVA'DAN AÇIKLAMA

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) vakfın Adalar İlçe Temsilciliğinin tahliye edilmek istenmesine ilişkin, "2018'den beri kiracı olarak kaldığımız Adalar İlçe Gençlik Merkezimiz hukuksuzca CHP'li İBB zabıtaları tarafından basılmış, vakfımıza ait olan eşyalar hiçbir tutanak tutulmadan kelimenin tam anlamıyla gasbedilmiş ve bilinmeyen bir yere götürülmüştür." dedi.

Eminoğlu, Büyükada iskelesinde yaptığı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun konuşmasına işaret ederek, tüm kullandığı ifadelerin asılsız olduğunu söyledi.

Eminoğlu, binada bulunan gençlerin darbedildiğini, bir polisin de yaralandığını iddia etti.

Eminoğlu, şöyle devam etti:

"2018’den beri kiracı olarak kaldığımız Adalar İlçe Gençlik Merkezimiz, hukuksuzca CHP'li İBB zabıtaları tarafından basılmış, vakfımıza ait olan eşyalar hiçbir tutanak tutulmadan kelimenin tam anlamıyla gasbedilmiş ve bilinmeyen bir yere götürülmüştür. CHP zihniyeti bu eylemiyle açıkça şunu söylemiştir; 'Biz hak, hukuku, kanunu tanımıyoruz. Biz istediğimiz kiracıyı çıkarır, malına da çökeriz.' Bu eylem tüm İstanbul'daki kiracıların hukukunun tehlikede olduğunu göstermektedir."

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ne yapmak istemektedir? Zaten militanınız gibi davranan zabıtalarınız arkadaşlarımızı darbetti. Günü gününe kirasını ödediğimiz binaya çökecek misiniz? Dün zabıtanız, bugün partilileriniz kira sözleşmesi devam eden binamıza tabiri caizse çökmeye kalktılar. Canan Kaftancıoğlu, geldiğiniz marjinal öğretilerde vandallıkla çapulculuk bir ahlak olmuş olabilir. Ama biz TÜGVA'lı gençler ne hakkımızı yediririz ne de sizin tehditlerinize boyun eğeriz. CHP İl Başkanı, TÜGVA'nın neyinden rahatsız? Dinini ve milletini seven bir gençlik yetiştirmesinden mi? On binlerce gencimize Kur'an ve siyer eğitimi vermesinden mi? On binlerce gencimizin bilim insanı olarak yetiştirilmesinden mi? TEKNOFEST'te Türkiye birincisi çıkarmasından mı rahatsız? Canan Kaftancıoğlu, neden rahatsızsınız ve neden sürekli yalan söylüyor, insanları provoke ediyorsunuz."

CHP'nin İstanbul'u da Adalar'ı da yönetemediğini savunan Eminoğlu, "Bu beceriksizliğinizi gençlere saldırarak örtemezsiniz. İstanbul'un gerçek gündemi olan belediyenin yönetilmemesi gündemini değiştiremezsiniz'' şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP döneminde TÜGVA’ya verilen kafeterya, mahkeme karıyla İBB'ye geçmiş, TÜGVA’nın tahliye işlemini gerçekleştirmemesi üzerine İBB ve Adalar Belediyesi zabıtaları tarafından boşaltılmak istemişti.

Tahliye işlemini gerçekleştirmek için iskeleye giden İBB’ye bağlı zabıtalar, üst katta bekleyen polislerin engeliyle karşılaşmış, polislerin önünde TÜGVA çalışanları oldukları belirtilen kişiler ile zabıtalar arasında arbede yaşanmıştı.

Etiketler
İstanbul Mahkeme TÜGVA