AKP Sözcüsü Çelik'ten kritik İdlib açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Çelik'ten kritik İdlib açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Çelik, Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib görüşmeleri hakkında ''İdlib'de ortaya çıkacak gerginlik yeni göç dalgaları ve yeni insani trajediler çıkaracaktır. 29 Eylül'de Soçi'de yapılan görüşme son derece önemlidir. Bizim için Suriye'de kalıcı barış için siyasi çözüm üretilmelidir'' dedi.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

-Ülkede Organize Sanayi Bölgesi olmayan il kalmamıştır.

-Türkiye'nin dev bir yatırım üssü haline geldiği dünyanın her tarafından gözlemlenen bir durumdur.

-(Yeşil Kalkınma Devrimi Vizyonu) Türkiye olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Pandemi döneminde bir kez daha gördük ki insan kendi eliyle doğayı yok ediyor. Bu nedenle üretim süreçlerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili partideki birimlerimiz konuyla ilgili çalışma yürütecekler.

-Pandemi dönemi bir kez daha gösterdi ki insanlığın geldiği aşamada Kapitalizm, Neoliberalizmin koyduğu çılgın yarışlar, herhangi bir denge gözetmediği zaman, insanı yok edecek dünyamızı yok edecek bir sonuç doğurabiliyor.

-Dünyanın çeşitli yerlerindeki nefret suçları, İslam düşmanlığı ile ilgili konular partimizin gündemindedir. Dünyanın her tarafında nefret suçları, İslamofobi gibi konularda yapılan faaliyetleri takip ediyoruz. Son olarak maalesef üzücü bir şey. Galatasaray-Marsilya maçında Bozkurtların nefret suçu işleyen olaylar çıkardığına dair bir Fransız milletvekili iddiada bulundu. Görüntüler açıktır. Marsilyalı taraftarlara sevgilerimizi ileterek, Marsilya seyircisi içerisinde bir grubun sloganlar attığı net şekilde görülmüştür. Galatasaray'ı destekleyen taraftarlar son derece olgun bir şekilde maçı seyretmiştir. Fatih hocamız vatandaşlarımızın haklı olarak tepki verdiğini ifade etmiştir.

-Burada da çifte standartla karşı karşıya kalıyoruz. Kamera kayıtları var. Bir grubun işlediği nefret suçudur. Marsilya taraftarını kast etmiyorum. Fransa'da İçişleri Bakanı verdiği beyanatlarda kaç tane cami kapattığıyla övünüyor. 89 caminin denetlendiğini 6 caminin kapatıldığını, belediye meclisinin karar vermesine rağmen yeni bir cami yapımına müsaade etmediğini övünülecek bir şekilde anlatıyor."

-Yunanistan'ın ve Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de maksimalist davranışlarından vazgeçmesi gerekiyor. Ege'yi kendi gölü zanneden KKTC'yi görmezden gelen bir siyasetin varacağı bir yer yoktur. Mavi vatanı korumak için her şeyi yaparız, kırmızı çizgimizdir.

-(ABD'de ülkü ocakları gündemi) Ülkü Ocakları başlığı altında vatandaşlarımız hedef gösterildi. Biz devlet aygıtlarımız açısından baktığımızda, bu propagandanın arkasında Ermeni diasporası ve FETÖ terör örgütünün olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın hedef gösterilmesini kabul etmeyiz.

-(Öğrenci yurdu tartışmaları) Bu konuda çok devrimci adımlar attık. 8 milyona yakın öğrencinin 4 milyona yakını örgün eğitimde. Pandemi döneminde yüz yüze eğitim yapılamayınca talep iki kat arttı. Bugün yurt kapasitesi 81 ilde 778 yurt sayısı var. Öğrencilerimizle her zaman yakından ilgilendik.

-(Facebook, WhatsApp ve Instagram'daki 7 saatlik kesinti) Bu alanın zannedildiği gibi güvenli olmadığı görüldü. Özgürlük ile veri güvenliği arasında denge kurulmalı.''

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler
İdlib Ömer Çelik