Otoyol ve köprülerin ardından sıra 'geçiş garantili' teleferiklerde

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, Hıdırlık Tepesi ile Afyon Kalesi arasında yolcu geçiş garantili teleferik yapılması kararı alındığını söyledi.

Otoyol ve köprülerin ardından sıra 'geçiş garantili' teleferiklerde

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, yaptığı açıklamada, bölgede bulunan Zafer Havaalanı için koyulan yolcu hedefinin bu yıl yüzde 1'inin gerçekleştiğini, bu durumdan ders alınması gerektiğini belirtti. Görgöz, "Afyonkarahisarlının parasını, milletin parasını sizin çetelerinize peşkeş çektirmek istemiyoruz" dedi. Görgöz, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, geçen haftaki toplantısında bir karar aldı. Hıdırlık Tepesi ile Afyon Kalesi arasına bir teleferik yapılacak. Biz, teleferiğin yapılmasına karşı değiliz. Karar baktığınızda, yolcu geçiş garantili bir karar alındı. Kararın iç yüzüne baktığımızda, bir yılda 140 bin yolcu geçiş garantisi ve 25 yıllığına ihale edilecek.

Afyon, altı ayı kış, altı ayı da yaz olan karasal iklime sahip bir ilimiz. Siz bu kararı alırken kime sordunuz, nasıl bir araştırma yaptınız, neye göre böyle bir karar aldınız? Peki bu aldığınız karar tutmadığında -daha önce bir sürü örnekleri var- sizin bu kararınıza imza atan belediye meclis üyeleri bu parayı ödeyecek mi? Biz Afyonkarahisarlının, halkımızın, milletimizin parasını sizin çetelerinize peşkeş çektirmek istemiyoruz.

Burnumuzun dibinde bir Zafer Havaalanı var. Daha bu yıl, verilen hedefin yüzde 1’i gerçekleşmiş durumda. Yıl bitiyor, hiç mi örnek almıyorsunuz? Milyonlarca lira para ödüyoruz, hâlâ akıllanmadınız mı? Afyonkarahisarlının parasını, milletin parasını sizin çetelerinize peşkeş çektirmek istemiyoruz."

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin 1 Ekim 2021 tarihli meclis toplantısı gündeminin 28. Maddesinde, "Afyonkarahisar Kalesi'ne yapılacak teleferik tesisi, Afyonkarahisar Kalesi çevre düzenleme projesi kapsamında bulunan teleferik alt istasyonu bölgesindeki günübirlik ve ticari tesislerin yapımı ve 25 yıl süreyle işletilmesi işinin, üst kullanım hakkı karşılığında ve yolcu garantisi verilerek ihale edilmesi, bu hususta Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi hakkında teklif" ibaresinin yer aldığı görüldü.

Etiketler
Afyon