Erdoğan'ın katıldığı etkinlikte CHP'li belediye başkanının konuşması son anda iptal edilmiş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırşehir’de katıldığı 34. Ahilik Haftası kutlamalarında CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun yapacağı konuşmanın son anda iptal edildiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın katıldığı etkinlikte CHP'li belediye başkanının konuşması son anda iptal edilmiş

34. Ahilik Haftası Kırşehir’de geçen hafta kutlanmış; etkinliğe AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bugün yaptığı açıklamada, “Geçen hafta Ahilik oldu. Ahilik’te ilk defa yerel yöneticilere söz verilmedi.

Bunun sebebi, Vali Bey’in kendisine söyledim, ‘Bunun sebebi benim’ dedim. Biz de ister istemez doğal tepkimizi koymak zorundaydık. Tören alanından ayrıldık” dedi.

Ekicioğlu, diyalogdan yana olduğunu belirterek, “Çağırın bir sorun. ‘Biz senden rahatsız oluyoruz, Cumhurbaşkanı’na eleştiri yöneltirsin, sana söz vermiyoruz’. Ya ben cumhurbaşkanını eleştirmeyeceğim ki. Ahiliği anlatacağım, Kırşehir’in sorununu anlatacağım. O zaman niye geldiniz Ankara’dan? O zaman Ankara’da kutlasaydınız. Yerel yönetimlere söz vermeyecektiniz de niye geldiniz” diye konuştu.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da saat 13:00’e kadar Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun konuşacağını bildiklerini, ancak saat 13:00’ten sonra konuşmanın iptal edildiğini öğrendiklerini dile getirerek, törende esnafa da söz verilmediğini söyledi. İlhan, esnaf adına konuşan temsilcilerin pembe bir tablo çizdiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanı şu algıyla gitti: ‘Biz pandemi koşullarını çok iyi yönettik, esnaflarımıza gerekli desteği sağladık. Esnaflarımız iflası aştılar.’ Böyle bir algı gelişti bence Cumhurbaşkanı’nda” dedi.

“KEDİMİ Mİ PATLATACAĞIM”

İlhan, Kırşehir esnafına bayram yaptırılmadığını savunarak, “Sen esnafa 7 günlük bayram yaptıracaksan borcunu silmen lazım, nakit desteği vermen lazım” diye konuştu. İlhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı etkinlikte güzel bir hava esmesi gerekirken insanların ürkütüldüğünü öne sürerek şöyle konuştu:

“Bir tarafta bakıyorsun keskin nişancılar, öbür tarafta panzerler. Öbür tarafta 3 bin tane koruma. 5 bin tane adam. İçeriye girmeye çalışıyorsun, ben milletvekiliyim, milletin oyuyla gelmiş adamım, bana kimlik soruyor. Ben ne yapacağım? Tutup kendimi mi patlatacağım? Yazık, günah.”

“O ZAMAN AHİLİĞİ BAŞKA YERDE YAP”

İlhan, kutlamalarda yerel protokolün ve esnafın konuşturulmamasına tepki göstererek, “Buradaki insanlar dertlerini anlatamıyor. Buradaki milletvekilini konuşturmuyorsun. O zaman ahiliği Kırşehir’de yapma, başka yerde yap. Kırşehir’de yapıyorsan Kırşehirliyi konuştur” dedi.

(ANKA)

Etiketler
Kırşehir Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Ekicioğlu