Öztürk Yılmaz: Asgari ücret 4 bin lira olmalı, üretim artınca sorun kalmayacak

BNN Türk'te Haftada 1 programına katılan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, asgari ücret hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Öztürk Yılmaz: Asgari ücret 4 bin lira olmalı, üretim artınca sorun kalmayacak

Asgari ücret başta olmak üzere Türkiye’nin gündemindeki konular hakkında Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, BNN Türk kanalında Haftada 1 programında değerlendirmede bulundu.

ÖZTÜRK YILMAZ’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretin şuanda en az 4000 TL olması gerektiğini dile getiren Genel Başkan Yılmaz, “Asgari ücret şuanda en az 4000 TL olmalı. İktidara gelmek isteyenlerin vaatleri arasında ilk sırada bulunan asgari ücret zammı ama yalan söylüyorlar; çünkü asgari ücreti arttırmak için üretimi arttırmak gerekir. Üretimi arttırma yönünde bir planları olmadığı için asgari ücreti de göstermelik arttırıyorlar. Asgari ücret şuanda 4000, TL olmalı ve bunun 2800 TL’sini işveren vermeli diğer kısmı ise devlet sübvanse etmeli. Yenilik Partisi dönemi ile birlikte üretim artınca asgari ücret sorunu kalmayacak.“ dedi.

TÜRKİYE ÜRETİM İLE REFAHA KAVUŞABİLİR

Türkiye’de üretimi arttırmanın önemini dile getiren Öztürk Yılmaz, “Şuanda devlet vatandaşın refahını arttırmak istiyorsa insanları üretime yönlendirmeli. Hollanda dediğiniz ülke Konya kadar bir yer ama üretim ile tarımda söz sahibi oluyor. Türkiye’de Hollanda gibi üretimi baz alarak ekonomisini güçlendirir ama Türkiye’de sadece hamaset yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

Etiketler
Asgari Ücret Öztürk Yılmaz