Faik Öztrak'tan Ali Erbaş'a: Demek ki okumamış, kendisine tavsiye ediyorum...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın görevine yeniden atanması ve Erbaş'ın açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Faik Öztrak'tan Ali Erbaş'a: Demek ki okumamış, kendisine tavsiye ediyorum...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yeniden Diyanet İşleri Başkanı olarak görevlendirilmesini değerlendirdi.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Ali Erbaş'ın bahsettiği o görev Anayasa'da yazmıyor. Diyanet'in kanununda yazıyor. Demek ki okumamış. Ben kendisine tavsiye ediyorum Anayasa'nın 136. maddesini okusun.

Anayasa'nın 136. maddesi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevini bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak yerine getireceğini söylüyor.

Emrediyor. Cumhur İttifakı'na sadakatle hizmet eden, Diyanet'i Saray'ın şubesi haline getiren Diyanet İşleri Başkanı'nın bir gece yarısı kararnamesiyle yeniden atanarak mükafatlandırılmış.

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Erbaş, Twitter hesabından Diyanet İşleri Başkanlığına yeniden atanmasına ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan kararı, "Daha bir aşk ve heyecan ile yeniden Bismillah." mesajı ile paylaşarak, şunları kaydetti:

"Anayasamızın 'toplumu din konusunda aydınlatma' görevini verdiği Diyanet İşleri Başkanlığının Başkanı olarak bu ulvi göreve bizi yeniden atama takdirinde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

Faik Öztrak'tan Ali Erbaş'a: Demek ki okumamış, kendisine tavsiye ediyorum... - Resim : 1

Etiketler
Ali Erbaş Faik Öztrak