Faik Öztrak'tan Saray İttifakı'na 'baraj' yanıtı: Kaça indirirlerse indirsinler...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında seçim barajı tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Faik Öztrak'tan Saray İttifakı'na 'baraj' yanıtı: Kaça indirirlerse indirsinler...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Öztrak, "Önce Erdoğan barajı açıklıyor. Sadık takipçisi ufak ortağı da ardından geliyor. Maşallah kibirde de, Büyüğünden geri kalmıyor. “Seçim barajı kararı yüzde 7 olarak tescillendi” diye, Açıklama yapıyor. Seçim Barajının tescil makamı, Ne zamandan beri Erdoğan ve Bahçeli oldu. Tescili yapacak makamın TBMM olduğunu ne çabuk unuttular. Sizler ne zamandan beri, Millet iradesinin tecelligahı TBMM’nin yerine geçtiniz? Ne zamandan beri, milletin seçtiği vekillerin iradesini, Çantada keklik olarak görmeye başladınız? Ucube şahsım vesayet rejimi bunların gözünüzü döndürmüş. Ama milletimiz yaptıklarını görüyor. Barajı kaça indirirlerse indirsinler, Bu kibir ortaklığına, Sandıkta, cevabı vermeye hazırlanıyor. Sandık geldiğinde, Alayını siyasetin hurdalığına gönderecek." ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Kadın sporcularımız ülkemizin gururu olmaya devam ediyor. Filenin Sultanları destanlar yazarken, Bugün bir güzel haber de, Tokyo Paralimpik Oyunlarından geldi. Kadın Golbol Milli Takımımız, ABD’yi yenerek dünya şampiyonu oldu. Milli takımımızı gönülden tebrik ediyoruz.

Hepsiyle büyük gurur duyuyoruz. Değerli Basın Mensupları; Yazı geride bırakıyoruz. Ne yazık ki yaşadığımız felaketler bu yıl, Yazımızı kışa çevirdi. Ülkemizin, güneyini orman yangınları, Kuzeyini ise sel felaketleri vurdu.

Çok canımızı kaybettik. Büyük maddi kayıplarımız oldu. Gördük ki Erdoğan Şahsım Hükümeti, Bu afetlere karşı hiçbir hazırlık yapmamış. Hiç önlem almamış. Plan, strateji geliştirmemiş. Saray itibarı için hiçbir israftan kaçmamış, Bir değil, iki değil, tam 13 tane uçak almış..

Ama ülkenin ormanlarını korumak için, Bırakın uçak almayı, Olanları da çürümeye terk etmiş. 19 yılda yanan toplam ormanlarımız kadar orman alanı, İki haftada yandı, bitti, kül oldu. Ardından bu hafta, Tarım ve Orman Bakanı çıktı, “Beş yangın söndürme uçağı alacağız” dedi. Özürü de kabahatinden büyük.

“Son yangınlar uçak alım sürecini hızlandırmış…” Badel harab’ül Basra. Basra yıkıldıktan sonra… Geçmiş olsun. Hep söylüyoruz bu metal yorgunu hükümet ülkeyi yönetemiyor.

Ülke rüzgâra kapılmış bir yaprak gibi savruluyor. Milletimizin Erdoğan Şahsım Hükümetine Ve Cumhur İttifakı’na güveni kalmadı. Anketler uzun zamandır buna işaret ediyor. Şimdi her müflis siyasetçinin yaptığını yapıyorlar. Koltuklarını korumak için, Seçim kanunuyla oynamaya kalkıyorlar. Önce Erdoğan barajı açıklıyor.

Sadık takipçisi ufak ortağı da ardından geliyor. Maşallah kibirde de, Büyüğünden geri kalmıyor. “Seçim barajı kararı yüzde 7 olarak tescillendi” diye, Açıklama yapıyor. Seçim Barajının tescil makamı, Ne zamandan beri Erdoğan ve Bahçeli oldu. Tescili yapacak makamın TBMM olduğunu ne çabuk unuttular.

Sizler ne zamandan beri, Millet iradesinin tecelligahı TBMM’nin yerine geçtiniz? Ne zamandan beri, milletin seçtiği vekillerin iradesini, Çantada keklik olarak görmeye başladınız? Ucube şahsım vesayet rejimi bunların gözünüzü döndürmüş. Ama milletimiz yaptıklarını görüyor. Barajı kaça indirirlerse indirsinler, Bu kibir ortaklığına, Sandıkta, cevabı vermeye hazırlanıyor. Sandık geldiğinde, Alayını siyasetin hurdalığına gönderecek.

Bunun doğrusu, sıfır barajdır. Ama bu kibir abidelerini sıfır baraj da kurtarmaz. İnanmayan ilk pazar, milletin önüne sandığı getirir.

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
Seçim Barajı Faik Öztrak İttifak Saray