CHP'den flaş 'seçim barajı' çıkışı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesine ilişkin açıklaması hakkında konuşan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, barajın yüzde 5'e kadar düşürülmesi gerektiğini söyledi.

CHP'den flaş 'seçim barajı' çıkışı!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim barajına dair "Şu anda belirgin hale gelen 7. MHP de 7'ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil" sözleri hakkında konuştu.

Tekin, barajın yüzde 5'e kadar düşürülmesi gerektiğini söyledi.

"SİYASİ PARTİLER YASASI MUTLAKA DEĞİŞMELİ"

Barajın düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu konuda uzun yıllardır mücadele ettiklerini ve dünya ortalamasını bakılarak daha önce yüzde 3 ila 5 arasında olabileceğini açıkladıklarını anımsattı, barajın yüzde 5'e kadar inmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca 'Siyasi Partiler Yasası mutlaka değişmeli' diyerek bunun siyasetin özgürleşebilmesi için gerekli olduğunu söyledi.

"CHP HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK"

"Nasıl ki millet kendi muhtarını seçebiliyorsa önümüzdeki süreçte Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirirsek, muhtarını seçer gibi milletvekilini, belediye başkanını ve yerel yöneticisini seçebilme imkanı yaratırsak işte o zaman demokrasiye kavuşmuş oluruz" diyen Tekin açıklamasını "Aksi takdirde sadece baraj meselesi bir şeye fayda etmeyecek. Baraj meselesi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Umut ediyorum ki parlamentoya gelirse CHP baraj konusunda ve Siyasi Partiler Yasası'nın değişikliği konusunda her türlü desteği verecektir" sözleriyle sonlandırdı.

Etiketler
Seçim Barajı Gürsel Tekin Milletvekili Seçim