HKP'den Çetin Doğan ve Çevik Bir'e cezaevinde ziyaret

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, emekli generaller Çetin Doğan ve Çevik Bir’i cezaevinde ziyaret etti.

HKP'den Çetin Doğan ve Çevik Bir'e cezaevinde ziyaret

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 isim için infaz süreciyle birlikte aralarında Genelkurmay eski 2. Başkanı Çevik Bir ve 1. Ordu eski Komutanı Çetin Doğan’ın da bulunduğu isimler cezaların infazına başlanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, emekli generaller Çetin Doğan ve Çevik Bir’i İzmir Buca Kırıklar F Tipi Cezaevinde ziyaret etti.

“İNTİKAM ALMA PEŞİNDELER”

Generallerle yapılan görüşmenin ardından Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı. Çolak şu ifadelere yer verdi:

28 Şubat davasından darbe çıkartmak isteyenler, intikam peşindeler. Geçmişte FETÖ’nün polislerinin ürettiği sahte delillerle, FETÖ’cü savcının hazırladığı iddianameyle açılan bir davadır. Geçtiğimiz günlerde bu kumpas davasında verilen müebbet hapis cezalarını onaylayan da AKP yargısıdır. 80’li yaşların çok üzerine geçmiş olan ve NATO karşıtı, Mustafa Kemal gelenekli, Laik Cumhuriyet’i savunan emekli generallerden intikam alma peşindedirler. İşte o nedenle tıbben cezaevinde kalma koşulları bulunmayan insanları acımasızca cezaevlerine hem de özel F Tipi Cezaevine doldurdular.

“EMEKLİ GENERALLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bugün Buca Kırıklar Cezaevinde emekli generaller Çetin Doğan ve Çevik Bir’le görüştük.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak daha önceki kumpas davalarında, Ergenekon, Balyoz davalarında olduğu gibi burada da haksızlığa, adaletsizliğe uğrayan emekli generallere destek olmaya devam ediyoruz, bundan sonrada devam edeceğiz.

Kendilerinin moralli olduklarını, özellikle Çetin Paşa’nın tüm süreci birebir hatırlayarak ve bunların siyasal bir organizasyon çerçevesinde kendilerine yaşatıldığını ama bugünlerin de geçici olduğu bilinciyle mücadeleyi göğüslemiş olduğunu gördük. Halkın Kurtuluş Partisi bu tür haksızlıklar, kanunsuzluklar karşısında olmaya devam edecektir.

Etiketler
Cezaevi