Erdoğan'ın yazlık Saray'ı hakkında bir skandal daha! Engin Altay pes dedirten olayı açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın yazlık Saray'ı hakkında bir skandal daha! Engin Altay pes dedirten olayı açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan'ın yeni yazlık Saray'ının kumunun Salda göründen getirildiğini açıkladı.

Engin Altay konuya ilişkin şunları söyledi:

''Beyfendinin yeni yazlık sarayı. Millet ekmek için kuyrukta beklerken bu Saray'da oturamazsın Erdoğan.

Buna Allah da iyi bakmaz kul da iyi bakmaz. Hem israf hem haram.

Şu gördüğünüz kumsalın kumu da Salda gölünden getirilmiş.

Burada ayıp olan bir şey daha yapılmış. Ciddi somut bilgiler var. Şu gördüğünüz kumsalın kumu da Salda Gölü'nden getirilmiş.

Ondan sonra da millete diyor ki yoklukla sınanacağız. Sen de bir kere yoklukla sınan kardeşim. Millet İttifakı iktidarında bunu yıkmayacağız. Bu yapıldı artık.

Burayı şehit yakınları ve gazilerimize tahsis edeceğiz. ''

Altay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''DOYMADILAR SARAY MESELESİNE''

''Bir tasarruftur gidiyor. 6. Tasarruf Genelgesi’ni yayınladı. Tabi Saray’ı ve Meclis’i muaf tuttu. Bu ülke 83 milyon. 70 milyon sefalet çekiyor ama devleti yönetenler zevki sefa içinde. Kuru ekmek, porsiyonları küçülmek, tasarruf, yoklukla sınanmak millete reva görülüyor ama beyefendi ve etrafı ne lükse ne paraya doyuyor. Para ticaretten kazanılır idi. Dünyada hala, para ticaretten kazanılıyor, Türkiye’de maalesef para siyasetten kazanılıyor.

Tek sermayesi alyans olan insanların, bugün dünyanın en varlıklı devlet başkanları kategorisinde yer almasının kabul edilebilir olduğunu sanmıyoruz. Bu saray bir tane olsa ne ala. Senede bir hafta ya kalacak ya kalmayacak Okluk Koyu’nda yazlık saray yapıyor. Yazlık saray, kışlık saray, uçan saray, yüzen saray… Doymadılar saray meselesine. Bu millet açlık, kıtlık, darlık çekiyor. Gençler iş arıyor. Gençler uyuşturucu batağına saplanıyor.

''YAZLIK SARAYI, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TATİL YERİ YAPACAĞIZ''

CHP iktidarında, Millet İttifakı iktidarında bunu yıkmayacağız. Bunu şehit yakınları ve gazilerimiz için rehabilitasyon ve tatil yeri yapacağız. Millet iktidarında bu da bizim sözümüz. Bir tasarrufa ihtiyaç varsa 3-4 maaş alanların maaşlarını kes kardeşim. 128 milyar doları kime cukka ettirdiğini bul kardeşim. Bunları yaparsan vatandaşın, kamunun kemer sıkmasına gerek kalmaz.''

Etiketler
Engin Altay Saray TBMM