Bakan Varank: Türkiye uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin uçan arabalarda dünya liderliğine oynayacağını ileri sürdü.

Bakan Varank: Türkiye uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreninde ilginç açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin uçan arabalarda dünya liderliğine oynayacağını ileri süren Varank, ''Bakınız geçenlerde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay 'Uçan araçlarda dünya liderliğine oynayan bir Türkiye olacak' dedi. Bunun üzerine yine bilindik grup, akıllarınca bu sözle alay etmeye kalktılar. Ben buradan Cumhurbaşkanı yardımcımızın ifadesini gerçekten altını çizerek tekrarlamak istiyorum. Türkiye kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak'' ifadelerini kullandı.

Varank, ''Nasıl ki insansız hava araçlarındaki başarımız şu anda tüm dünyanın dilindeyse, tüm yenilikçi alanlarda da gençlerimizle birlikte iddiamızı kanıtlayacak başarı hikayelerini yazacağız. Ufku samandan öteye geçemeyen muhalefet inansa da inanmasa da biz bu başarı hikayelerini yazacağız. Bizim potansiyelimiz bunları yapmaya kadir, çünkü biz gençlerimize güveniyoruz'' diye konuştu.

Etiketler
Mustafa Varank Teknoloji Türkiye