Muhalefete 'söke söke alırlar' diyen Erdoğan'a Türk Telekom hatırlatması: Söke söke aldınız mı?

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Kanal İstanbul’un ihalesine girenlere ödeme yapmayacağız” diyen muhalefete "Tahkim yoluyla söke söke alırlar" diye seslenen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Muhalefete 'söke söke alırlar' diyen Erdoğan'a Türk Telekom hatırlatması: Söke söke aldınız mı?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kanal İstanbul'un temel atma töreninde konuşmuş, projeye ilişkin yatırımcılara 'yatırım yapmayın, paranızı vermeyeceğiz' diyen muhalefete 'söke söke alırlar' demişti.

Erdoğan'ın sözlerinin yankıları devam ederken; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Erdoğan'ın sözlerine Türk Telekom vurgununu hatırlatarak yanıt verdi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tatlıoğlu, "Ne yazık ki adeta Duyun-u Umumiye yetkilisi gibi konuştu. Anlaşılmıştır ki Sayın Erdoğan, kendilerinden sonra Türkiye'yi yönetecek olanların milletin hakkını aramasının önünü kesme gayreti içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Bunun çok üzücü ve manidar olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "Elbette Türkiye'yi Erdoğan sonrası yönetecek olanlar, yolsuzlukla etiketlenmiş bütün ihaleleri, işlemleri gündeme getireceklerdir. Bunlar milletin verdiği yetkinin gereği ve beklentileridir. Bugünden bunların önünü kesme gayreti ve milletin hakkını değil de birkaç saray müteahhidinin menfaatlerinin yanında olmayı yeğlemesi gerçekten düşündürücüdür." dedi.

Erdoğan'a "Telekom'da Hariri ailesinin Türkiye'den götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı? ABD'den niçin F35 için ödenen 1 milyar 35 milyon doları niçin söke söke almıyorsunuz?" sorularını yönelten Tatlıoğlu, "Milletimiz emin olsun ki onları da kayırmalı ihalelerle müteahhitlere aktırılanları da mafya-siyaset ve usulsüz ihaleler bağlamında milletimizin cebinden, devletimizin kasasından çıkanları da söke söke alacağız." diye konuştu.

Etiketler
Söke Türk Telekom İstanbul İYİ Parti