HDP'ye yeniden kapatma davasına AKP'den ilk yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden dava açması ve iddianamenin Anayasa Mahkemesine gönderilmesi hakkında açıklama yaptı.

HDP'ye yeniden kapatma davasına AKP'den ilk yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu(MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden dava açması ve iddinamaenin Anayasa Mahkemesine gönderilmesi hakkında açıklama yaptı.

Ömer Çelik'in açıklaması şöyle oldu:

Milletvekili sıfatı taşıyan birinin devlet katildir demesi, biz bu üslubu nereden biliyoruz. Silahlı terör örgütleri tarafından kullanılan bir üslup. Böyle düşünüyorsa TBMM'de ne işi var? Böylesi bir iki yüzlülük kabule dilebilir bir şey değil.

Bir devlete katil demek o devletin millet tarafından verilmiş meşruiyetine saldırıdır. Bu yapılan iş herhangi bir eleştiri değildir.

Zaten hakkında soruşturma açılmış. Eğer doğruysa buna tepki verilmiyor muhalefetten dediniz, muhalefetten bazılarının da arkadaşımızdır diye sahiplenmesidir.

HDP İDDİANAMESİ

Eksikler var diye iade edilmişti. Zannediyorum eksiklerin tamamlanmasıyla başlayan süreç.

Belde seçimi ortada seçim olmadığı için seçimin olmasıyla öne çıktı. Bir aday cumhur ittifakının adayı olarak girdi. Biz bu meselenin bazı partiler tarafından neden büyütüldüğünü merakla izledik.

Etiketler
Yargıtay HDP Mahkeme