Süleyman Soylu öne sürdü, Hrant Dink suikastı için adım atılmadı

HDP'li Garo Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hrant Dink suikastine ilişkin sarf ettiği sözler hakkında bir paylaşım yaptı.

Süleyman Soylu öne sürdü, Hrant Dink suikastı için adım atılmadı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı televizyon programında AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti hakkında sarf ettiği sözler hakkında bir paylaşım yaptı.

Paylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Üzerinden 10 gün geçti. Ne Süleyman Soylu bildiklerini Savcıya anlattı, ne bir Savcı harekete geçti. 14 yıldır dalga geçtiğiniz yetmedi mi?'' ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu öne sürdü, Hrant Dink suikastı için adım atılmadı - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta Habertürk'ün Kübra Par'la Açık ve Net programına konuk olarak katılmıştı.

Soylu, ''Bu sorunun bana cevabını verin, Erhan Tuncel kim? Sedat Peker'e Erhan Tuncel'i kim emanet eder de, Bireylerden bahsetmiyorum, kişilerden bahsetmiyorum; bir sistemden bahsediyorum. Erhan Tuncel bu ülkede, yıllardan beri bu ülkenin en önemli meselelerinden birisi olan Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerinden birisi olarak bizde görülmüyor mu? Kim emanet eder?'' ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Hrant Dink Süleyman Soylu HDP Suikast Garo Paylan