'Hulusi Akar, Erdoğan'a baskı yapıyor': Çarpıcı Süleyman Soylu detayı!

Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü köşe yazısında Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a baskı yaptığını iddia etti.

'Hulusi Akar, Erdoğan'a baskı yapıyor': Çarpıcı Süleyman Soylu detayı!

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Jandarma Genel Komutanlığı’nın tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanması için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a baskı yaptığını iddia etti.

Öte yandan Takan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Erdoğan’a Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının sakıncalarını anlattığını yazdı.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı:

"Sarayın, Sedat Peker videoları yüzünden nabzını tutmaya çalışırken ilginç de havadisler kulağıma geldi. Saraydaki iktidar kapışmasının bir parçası mı, bilemem ama duyduklarım çok önemli. Şöyle;

Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir süredir, Tayyip Erdoğan’a Jandarma Genel Komutanlığı’nın tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanması için baskı yapıyormuş.

Denilen o ki, Erdoğan bir ara Akar’ın bu talebini neredeyse kabul etme noktasına gelmiş. Ancak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan’a Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak tekrar Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının sakıncalarını gidip gelip anlatmış. Soylu, epey bir dil dökerek Erdoğan’ı ikna etmiş.

Ha, bir de…

Tayyip Erdoğan’a çok yakın 2 isim haftalık çalışma saatlerinin nerdeyse yarısını Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nda geçiriyormuş…

Biri ta en başından beri hem başdanışman olan (şu anda AKP milletvekili) isim ile diğeri AKP’nin çok tanıdık Genel Başkan Yardımcısı isim, Erdoğan tarafından özel görevlendirilmiş…"

Etiketler
Süleyman Soylu Ahmet Takan Hulusi Akar