Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner'e 'zimmete para geçirmekten' dava

Sungurlu’nun İyi Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner hakkında Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık yaptığı dönemde kasada oluşan 167 bin liralık açık ile ilgili dava açıldı.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner'e 'zimmete para geçirmekten' dava

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilmesinin ardından müfettişlerin geçmişe dönük yaptıkları incelemelerde, muhasebe kayıtlarında 167 bin lira kasada açık bulunduğu ve zimmetin oluştuğu tespit edildi.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, müfettişlerin hazırladığı raporla Cumhuriyet Savcılığı’na dönemin TSO Başkanı Abdulkadir Şahiner ve Genel Sekreter Mehmet Fenercioğlu hakkında suç duyurusunda bunuldu.

Şahiner ve Fenercioğlu için “zimmet” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar haklarında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner'e 'zimmete para geçirmekten' dava - Resim : 1

ŞAHİNER'İN KAÇAK BİNASI DA YIKILMIŞTI

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner'in ismi daha önce de yaptırdığı kaçak bina nedeniyle gündeme gelmişti. Şahiner'in binası yıkılmıştı.

Şahiner’in devlet arazisi yakınlarında kendine ait arazisi bulunmasına rağmen Hazine arazisine havuzlu bina inşa etmesi, bölge halkının da tepkisine neden olmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çorum Valiliği yapılan şikayetler üzerine harekete geçmiş, incelemeler sonucu kaçak olduğu tespit edilen bina yıkılmıştı. Şahiner'in binayı, oğlu Oğuzhan Şahiner'in oturması için yaptığı ileri sürülmüştü.

Etiketler
Para