Fatih Altaylı: 18 milyon üyesiyle övünen 18 yıllık iktidar, böylesine önemli görevlere getire getire bunları getirmiş

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, skandallarıyla gündeme gelen eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ayasofya'nın görevden alınan baş imamı Mehmet Boynukalın'ı bugünkü köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı: 18 milyon üyesiyle övünen 18 yıllık iktidar, böylesine önemli görevlere getire getire bunları getirmiş

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Ticaret Bakanlığı'na kendisinin ve eşinin ortak olduğu şirket üzerinden dezenfektan alımı yapan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve yaptığı yorumlarla tartışma yaratan Ayasofya'nın görevden alınan baş imamı Mehmet Boynukalın'ı yazdı.

Meselenin kişiler olmadığı yorumunu yapan Altaylı, "Sorun şu ki, 18 milyon üyesi olmakla övünen, 18 yıllık bir iktidar böylesine önemli görevlere getire getire bunları getirmiş" ifadelerine yer verdi.

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

Gelelim köşemdeki yokluğumda olan bitene.

Galiba en çok konuşulan konulardan biri, Ayasofya Camii baş imamlığına atanıp, kendini Şeyhülislam zanneden Boynukalınzade Mehmet Efendi ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan idi.

Biri son olarak paket paket hidrofil pamuk alıp, onu bir tarafımıza tıkma iddiasıyla gözümüzü korkuttuktan sonra göreve veda etti, diğeri ise kendi başında bulunduğu Bakanlığa milyon milyon kazık atarak.

Sonradan ortaya çıktı ki, meğer başında bulunduğu Bakanlık, Ruhsar Hanım bakan olmadan önce kendisi hakkında gümrükleri uyarmış ve “Aman dikkat nüfuz ticareti ile kaçakçılık yapabilir” demiş.

Şimdi her ikisi ile de ilgili uzun uzun yazılar kaleme alınabilir.

80 sene sonra gerine gerine, övüne övüne ibadete açılan bir büyük mabede, nur yüzlü, güzel sözlü bir baş imam bulamadınız da mı, getire getire İslamcı bir yazarı bile dinden, Doğan Grubu’ndan iş bulmaktan daha hızlı soğutan birini getirdiniz diyebiliriz.

Ne bileyim en azından Ali Rıza Demircan’ı getirseydiniz hiç değilse bir tarafımıza ne sokacağımızı değil, ne sokmayacağımızı anlatıp milleti neşelendirirdi diye de ekleyebiliriz.

Ruhsar Pekcan ise bambaşka bir alem.

Hani Ruhsar Hanım hakkındaki “Aman dikkat” yazısını gümrüklere yazan cehape iktidarı falan olsa, ki cehape son iktidar olduğunda Ruhsar Hanım henüz doğmamıştı, anlarım da “Aman bu kadına dikkat” diyen de AK Parti iktidarı, göreve getiren de.

Yani sevgili okurlar, diyeceğim o ki bu kişiler hakkında bir şey söylemek boş. Laf-ü güzaf.

Asıl mesele onlar değil.

Onlardan her yerde mebzul miktarda mevcuttur muhtemelen.

Sorun şu ki, 18 milyon üyesi olmakla övünen, 18 yıllık bir iktidar böylesine önemli görevlere getire getire bunları getirmiş.

Bu mudur Türkiye’nin en büyük partisinin insan kaynağı yönetimi.

Yolsuzluğuna karşı kendi uyardığı kişiyi bakan yapmak mıdır gelinen nokta!

Hadi Ayvatoğulları gibiler partiye sızdı deyin, biz de inanalım.

Peki ya bunlar!

En önemli camilere ve hatta kabinelere de mi sızdılar!

Etiketler
Ruhsar Pekcan Fatih Altaylı Habertürk