Ahmet Takan: Biden ve ABD yönetiminin hoşuna gidecek bir formül Saray'da enine boyuna tartışılıyor

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında ABD yönetiminin 'hoşuna gidecek bir kararın enine boyuna tartışıldığını' iddia etti.

Ahmet Takan: Biden ve ABD yönetiminin hoşuna gidecek bir formül Saray'da enine boyuna tartışılıyor

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, 'soykırım' açıklamasıyla ilişkilerin gerildiği ABD ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Takan, ABD yönetimi ve ABD Başkanı Joe Biden'ın 'hoşuna gidebilecek' bir kararın Saray'da tartışıldığını ileri sürerek, "Haziran ayından önce, S-400’lerin Nahcivan’a gönderilmesi kararının açıklanması” dedi.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

“Dört gözle beklenen” NATO zirvesindeki Biden-Erdoğan buluşmasına saray cenahının herhalde eli boş gitmesi beklenemez!.. Aklıma gelen sorulara yanıt bulmak için derin saray kulislerini yokladım. Evet!.. Biden ve ABD yönetiminin hoşuna gidecek bir S-400 formülü sarayda enine boyuna tartışılıyor. “Nedir?” derseniz;

“Haziran ayından önce, S-400’lerin Nahcivan’a gönderilmesi kararının açıklanması”

Sarayda üzerinde çalışılan bu formülün gerekçesi de şöyle izah ediliyor;

“S-400’leri Nahcivan’a gönderirsek hem Azerbaycan’ı hem de Türkiye’yi, Ermeni saldırılardan koruruz. Ayrıca İran’dan Türkiye’ye gelebilecek tehditler karşısında caydırıcılık gücümüzü arttırmış oluruz.”

Nasıl ama!..

Eğer bu formül işlerlik kazanırsa, saray, Biden’ın “Ermeni soykırım” açıklamasına karşı dümenden efelenmelerine devam ederek iç kamuoyunu yemeye devam eder!.. Diğer taraftan, el altından verilecek vaatlerle Biden’ın gönlü hoş edilir. Üstelik, bir gün öncesindeki olayı bile kolay unutan iç kamuoyu, “S-400’leri Nahcivan’a gönderdiniz de nereye yerleştirdiniz? Acaba, Nahcivan’da depolara mı soktunuz” diye sorgulamayı asla ve kata yapmaz!..

Etiketler
Ahmet Takan Saray