Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait 1 dolar bile yok!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait 1 dolar bile yok!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

"128 milyar dolar nerede?" diye soran Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

AKP'ye ve MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. "128 milyar dolar nerede?" sorusunun anlamı nedir biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti devletinin Merkez Bankası'nda kendisine ait 1 doları bile yok demektir, 1 doları bile!

Onun için soruyoruz 128 milyar doları kime verdiniz diye. Eğer bir ülkenin kasasında kendisine ait 1 dolar bile yoksa bunu sadece ben görmüyorum bütün dünya görüyor.

Bir araştırmacı arkadaşımız ne diyor, "Türkiye bugün savaşa girse herkes biliyor ki kasasında 1 doları bile yok." Herkes horozlanıyor, herkes bağırıp çağırıyor herkes Türkiye'nin aleyhinde dolanıyor. Erdoğan sesini kesmiş ortalıkta geziniyor. O da biliyor felaketinin olduğunu. Biz "128 milyar dolar nerede?" derken Türkiye'nin itibarını, geleceğini savunuyoruz. 128 milyar dolar kime peşkeş çekildi. Hala açıklama yok. Merkez Bankası'nı devredışı bırakacaksınız, bir protokolle parayı alacaksınız Hazine'ye, damat kime istediyse o fiyattan satacak. Kime sattın arkadaş? Cevap yok ama cevabını alacağız.

"Efendim el değiştirdi..." Defalarca söyledik. Hırsız parayı çaldığı zaman zaten el değiştiriyor. Kime verdiniz onu soruyoruz. Malı kim götürdü?

Sizin babanızın parası mı o? O para 83 milyonun parası. Yok ettiniz o paraları, birilerine peşkeş çektiniz.

Rahmetli Atatürk ne diyordu, "Bir ülkenin siyasi ve ekonomik bağımsızlığı var. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyordu. Ne demektir, "Bayrağımın altında hiçbir egemen gücün gölgesi olmadan ben bu ülkede yaşayacağım."

Türkiye'nin bugün ekonomik bağımsızlığı yoktur. 128 milyar doları yok ederek, birilerine vererek Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını tehlikeye attınız.

Merkez Bankası'nın şu anda döviz rezervi eksi 60 milyar 400 milyon dolar, 16 Nisan 2021 tarihi itibariyle. Başkalarından borç aldığı 60 milyar para var ama bir kuruşu bile kendisine ait değil.

Şuna benziyor; evi satıyorsun, sattığınız evde kirada oturuyorsun. "Değişen bir şey yok ben yine evde oturuyorum" diyorsunuz. İyi de ev senin değil.

Sandıkta birlikte soracağız. Getirin diyorum sandığı korkudan getirmiyorlar.

Açık ve net söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan artık Türkiye Cumhuriyeti devleti için bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.

Etiketler
128 milyar dolar Kemal Kılıçdaroğlu Merkez Bankası