Erdoğan ile Biden görüşmesinde dikkat çeken tarih detayı!

Korkusuz yazarı Ümit Zileli, Erdoğan ile Biden'ın 23 Nisan'da telefon görüşmesi gerçekleştirmeden önce Biden'ın 'soykırım' sözcüğünü kullanacağının bilindiğini ancak Erdoğan'ın bu konuda hiçbir şey söylemediğini yazdı.

Erdoğan ile Biden görüşmesinde dikkat çeken tarih detayı!

Korkusuz yazarı Ümit Zileli, Erdoğan ile Biden'ın 23 Nisan'da telefon görüşmesi gerçekleştirmeden önce Biden'ın 'soykırım' sözcüğünü kullanacağının bilindiğini ancak Erdoğan'ın bu konuda hiçbir şey söylemediğini yazdı.

Zileli, telefon görüşmesinin tarihine dikkat çekerek, "İki lider arasında bu konuyla ilgili bir konuşma geçmemiş olması mümkün mü?" diye sordu.

Ümit Zileli'nin konuyla ilgili bugünkü yazısı şöyle:

AKP’li Cumhurbaşkanı, aylar sonra nihayet Başkan Biden’la telefonda görüştü…

Rabbime şükürler olsun! Görüşme sonrasında her iki taraftan ne açıklandı peki?

–İki lider, haziran ayında NATO zirvesinde görüşecek!

Bu kadar? Nasıl görüşecekler? Randevulu mu görüşecekler? Koridorda karşılaşınca mı görüşecekler? Bir açıklama yapılmadı! Pekii, Erdoğan-Biden görüşmesi ne zaman oldu? 23 Nisan’da… Amerikan Dışişleri, Başkan’ın 24 Nisan’da “soykırım” sözcüğünü kullanacağını ne zaman açıkladı? 22 Nisan’da!

–Biden’da 24 Nisan’da çıkıp ‘soykırım’ sözcüğünü iki kez kullandı mı? Kullandı! Yetmedi, İstanbul için de ‘Konstantinopolis’ dedi mi? Dedi!..

Biden’ın söyledikleri beş para etmez; hele tarihi kan içinde bir vahşi emperyalistin başkanından geliyorsa iki paralık bile değildir! Ancak başka bir ayrıntı var ve “Şeytan, ayrıntıda gizlidir!”

Demek ki, telefon görüşmesi olduğunda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, muhatabının bu sözcüğü kullanacağını biliyordu!.. Peki, iki lider arasında bu konuyla ilgili bir konuşma geçmemiş olması mümkün mü? “Aklımızla alay mı ediyorsun?” dediğinizi duyar gibiyim! O halde sormamız gerek:

–Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı’na herhangi bir yanıt verdi mi? Verdiyse ne dedi?.. En azından bir sitem dahi etmedi mi?..

Bilmiyoruz! Önemli konularda açıklama yapmayı kimselere bırakmayan Cumhurbaşkanı’ndan günlerdir ses çıkmadı! Gerçi etrafındaki isimlerden açıklamalar, yandaş medyadaki bazı kalemlerden ise ‘güvenilir kaynaklara’ dayanılarak bazı tahminler yapıldı; mesela, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şöyle dedi:

-Gelecek günlerde farklı biçim ve derecelerde yanıt verilecek!

Ne kadar açıklayıcı! O gün, hangi gün acaba?! İktidarın zirvesinden ses çıkmayınca, kulislerde, kamuoyunda ortaya atılan iddiaları görmüyor, duymuyor olabilirler mi? Ben yardımcı olayım kendilerine:

–ABD’de Reza Zarrab’ın ‘bülbül’ rolünü üstlendiği Halkbank davasına sayılı günler kaldı. Zarrab, son duruşmada, kara para trafiğini bir bir anlattığını, Cumhurbaşkanı’nın adını iki kez telaffuz ettiğini, bu konuda iktidarın en yukarılarından kimlerin yapılanlara öncülük ettiğini; bizzat o duruşmaya katılan bir Türk gazeteci anlattı YouTube üzerinden!..

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın malvarlığı ile ilgili bir araştırma kararı çıkabileceğine dair dedikodular da cabası!..

İşte, Cumhurbaşkanı’nın yalnızca Türkiye Ermenilerinin Patriğine mesaj çekip ‘ortak acılardan’ bahsetmesi dışında, sessizliği tercih etmesi bu tür dedikoduları da alabildiğine körüklüyor!..

Etiketler
1915 Ermeni Tehciri Telefon Ümit Zileli