Bahçeli: '128 milyar dolar nerede?' sorusu ihanetin maskesi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli: '128 milyar dolar nerede?' sorusu ihanetin maskesi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İlk meclis Türkiye cumhuriyetinin siyasi ve h7ukuki alt yapısının hazırlandığı bir dönemin başlangıcıdır. Bu yönüyle ilk meclis Türk cumhuriyetinin kurucu iradesidir. Bu tarih vatanın bağımsızlığı ve milletin bekası için yüreğini ortaya koymuş muhteşem kadroların, aziz Atatürk liderliğinde tarihin akışını değiştirmesinin ilk hamlesidir.

TBMM'nin açılması aziz milletimizin bağımsızlığına yönelmiş olan ve sabırları zorlayan dayatmalar karşısında neleri göze alıp nasıl başarabileceğinin de emsalsiz örneğini teşkil etmiştir. Gerek TBMM'nin açılış şartları gerekse sonradan yaşanan siyasi sosyal gelişmelerin tamamı bizleri küçümseyen onurumuza el ve dil uzatmaya yeltenen gücümüzü sınamaya kalkışan mihrakları nasıl bir akıbetin beklediğini göstermesi bakımından tarihi bir ihtar levhası olmuştur.

Bu nedenle millet meclisimizin açılmasıyla başlayan sürecin manasını ayrıntılarıyla bilmenin devlet ve millet hayatımızda yeniden karşımıza çıkan benzer tehditlerin anlaşılmasında mühim bir tesiri olacağına inanıyorum.

En meşgul anlarda bile Türk milletine gücü yetmeyenlerin bugün yeni maceralarla şanslarını bir kez daha denemeye kalkışmaları bu açıdan beyhude bir çabadır.

Unutmayalım ki inancımız ve iddialarımızın devamı ancak dayanma gücümüz dik duruşumuz kadardır. Bunun timsali de TBMM'nin açılışıdır. Türkiye'nin yükselişi de tıpkı 23 Nisan 1920'de tecelli eden şuurda anlamını bulduğu gibi sorunları yalnızca Başkent Ankara'dan bakan ayrışmayı değil birleşmeyi, parçalanmayı değil kucaklaşmayı, bütünleşmeyi hedefleyen kolektif şuurla mümkündür. 23 Nisan 1920'ziz aziz hatıralarını anlamak için çok uzaklara gitmeye gerek yoktur.

Dün olduğu gibi bugün de kardeşliğimize musallat olan gelişmeler karşısında en önemli direnç ve dayanma gücümüz, yüreklerinin vatan ve millet sevgisiyle dolu olduğunu düşündüğüm siz muhterem milletvekillerinde saklıdır.

TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması, terörle mücadele teşvik edici ve kamçılayıcı bir işlev görecektir

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin önünde hiçbir güç yoktur.

TBMM'de eşkıyanın hükmü değil milletin hükmü geçerlidir. Dün yedi düvele meydan okuyan, en buhranlı anlarda en ağır şartlarda bile demokrasinin erdeminden ayrılmayan gazi Meclis'te her fikre cevaz vardır. Ama ihanete, bölücülüğe izin yoktur, fırsat yoktur.

Milletimizin istek ve iradesine sırt dönmek, kabaran beklentilere kulak tıkamak sorarım sizlere siyaset ve demokrasi adabının neresiyle bağdaşmaktadır. PKK uzantılarıyla anayasa masası kurup taslak metin hazırlayan CHP ve İP'in meşru anasaya sürecinde divane kalması hangi ahlakın ürünüdür.

Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. Milli özlemlerle uyumlu bir sistem uygulama safhasına geçmiştir. Türk tipi başkanlık modeline eften püften mazeretlerle karşı çıkmak, karalama yarışına girmek eğer cehalet değilse biliniz ki işbirlikçilik ve ilkesizliktir.

CHP'ye sesleniyorum; gelin bu sürece siz de destek verin. İP'e sesleniyorum; gelin bu onurun içinde siz de yerinizi alın. Güç birliği yapalım, darbe anayasasından milletimizi kurtaralım.

Dendias - Çavuşoğlu gerilimi

Ukrayna ve Rusya arasında çıkacak muhtemel bir savaşın diğer taraf ülkelerin müdahalesiyle yaygınlaşması nihai olarak huzur ve barış denizi olan Karadeniz’in kana boyanması kuşkusuz felakettir. Kuzeyimizde bunlar yaşanıyorken Akdeniz’de Yunanistan çarpık bir plan ve çirkin bir senaryo dahilinde tahrik kampanyasını yoğunlaştırmaktadır. Yunanistan Dışişleri Bakanının Türkiye ziyareti esnasında yayımlanan navtes ile Girit’in güney doğusunda bir Fransa araştırma gemisi ve refakatçisi Yunan savaş gemisi kıta sahanlığımıza tecavüz etmiştir. Yunanistan dışişleri bakanının Türk dışişleri bakanı ile ortak basın toplantısında sergilediği nezaketsiz mesnetsiz kaba ve gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan suçlayıcı ifadesi Türkiye’ye kriz çıkarmak için özel olarak gönderildiğine işaret etmiştir. Densizin ağzının payını veren gevşeyen ayarlarını sıkıştıran Çavuşoğlu’na huzurlarınızda yürekten tebrik ediyorum. Basın toplantısı öncesi Çavuşoğlu’na mevkidaşının anladığı dilden konuşması hususunda talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Anlaşılan Türkiye’nin Akdeniz’de meşgul edilmesi planlanmaktadır. Bize göre buradaki hedef Rusya ve Ukrayna gerilimindeki sağlam duruşumuzu bozmak doğu ve batı arasındaki dengeli tutumumuzu budayarak bir tercihe zorlamaktır.

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMALARI

Belli merkezlerde projelendirilip kamuoyuna servis edilen '128 milyar dolar nerede?' sorusu, ihanetin ve melanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır? Hazine ve Maliye Bakanı 'kaybolan para yok' diyor, Merkez Bankası Başkanı aynı şeyi söylüyor, üstelik somut ve rasyonel veriler de bu ifadeleri doğruluyor, ne var ki CHP-İP-HDP ağız birliği etmişçesine 128 milyar doların akıbetini sorguluyor. Bre utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz? İşi gücü bırakıp gece yarısı bildirisi yayımlamak, sonra da 'metin değiştirilmiş, haberim yoktu, nasıl olduğunu bilmiyordum' diyerek kıvırmak mertlik değildir. Mertlik, demokrasiye sahip çıkmaktır. Mertlik, milli iradeye sadakat göstermektir. Mertlik, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmaktır.

Etiketler
Devlet Bahçeli