Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'patates soğan dağıtımı' tartışmasıyla ilgili cevap

Erdoğan, "Çeltik hibe olarak dağıtılmadı, patates ve soğanı dağıtalım dedik. Ama Bay Kemal rahatsız oldu" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun patates-soğan dağıtılmasından rahatsızlık duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Alıştık artık bunun bu tür rahatsızlıklarına. Biz işimizi biliyoruz" dedi.

PATATES, SOĞAN DAĞITIMI TARTIŞMASI

Patates ve soğan dağıtımıyla ilgili tartışmalara cevap veren Erdoğan, şunları söyledi:

Sayın Kılıçdaroğlu'nu herhalde artık tanımışsınızdır. Bir önceki açıklamada farklı, sonraki açıklamada daha farklı. Ya Bay Kemal biz seni artık tanıdık. Benim çiftçimin elinde şu an patates, soğan kaldıysa... İl başkanları toplantımızda gündeme gelmişti.

Toprak Mahsülleri Ofisimle konuştum. 'Başkan hiç işi uzatmayalım' dedim. Çeltikte üç farklı çeşit vardı. 'Bunların hepsini ellerinden alacaksınız ve çeltik çiftçimizin elinde kalmasın.' Bu şekilde çeltik konusunu çözdük. Patates ve soğan konusunda onları da ayrıca alacağız.

Bunu da valilerimiz kanadıyla tüm Türkiye'ye ramazan öncesinde hibe olarak dağıtacağız. Çeltik hibe olarak dağıtılmadı, patates ve soğanı dağıtalım dedik. Ama Bay Kemal rahatsız oldu.

Etiketler
Soğan