Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına 'ön yargılı seçmen' talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, “Bursa” talimatı verdi. Yerel seçimlerde Bursa’nın alınması için çalışma başlatan CHP, ön yargısı olduğu tahmin edilen seçmeni ikna edecek. Kanaat önderleri ve hemşehri dernekleriyle temas kurulacak.

Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına 'ön yargılı seçmen' talimatı

Kılıçdaroğlu, Bursa örgütüyle son 15 gün içinde iki kez Ankara’da biraraya geldi. Haziran’da kenti ziyaret etmesi planlanan Kılıçdaroğlu, son yerel seçimlerde büyükşehirin kaybedilmesine neden olan Bursa’nın en büyük ilçesi İnegöl’de çalışmalarda ağırlık verilmesini istedi.

Genel merkezin yakın takibindeki Bursa CHP teşkilatı Kılıçdaroğlu’na her ay kent raporu sunuyor, yapılan çalışmaları aktarıyor.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, son yerel seçimlerde AK Parti’nin yaklaşık 48 bin oy farkla yeniden kazandığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kurmaylarına ve il teşkilatına “Bursa’yı alacağız” talimatı verdi.

CHP lideri, Bursa teşkilatıyla Ankara’da önceki hafta ve geçen hafta olmak üzere iki kez görüştü. Görüşmelere il başkanı, ilçe başkanları, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Mart ayında Bursa’da olan Kılıçdaroğlu’nun haziranda tekrar kenti ziyaret edeceği öğrenildi. Milliyet’in edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Bursa teşkilatına, “Kanaat önderleriyle diyalog halinde olun. Daha önce CHP’ye karşı ön yargısı olduğunu tahmin ettiğimiz gruplarla mutlaka temas kurun. Pandemiden olumsuz etkilenen kesimlerle daha çok ilgilenin. Onların sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıyın” dedi.

‘Kentin sorunlarını gündeme taşıyoruz’

Kılıçdaroğlu, son yerel seçimlerde Bursa’nın kaybedilmesine neden olduğunu düşündüğü bazı ilçelerle ilgili teşkilatına talimatlarda bulundu.

CHP liderinin özellikle en büyük ilçe konumundaki İnegöl konusunda hassasiyetini dile getirdiği, bu ilçe başta olmak üzere partinin oyunun az olduğu ilçelere yönelik özel, etkili çalışmalar yapılmasını istediği öğrenildi.

Milliyet’e konuşan CHP’li kaynaklar, “Biz hemşeri dernekleri aracılığıyla, daha önce çok irtibatlı olamadığımız farklı grup ve platformlara yönelik çok daha etkili çalışmalar yapıyoruz. Kendimizi tam anlatamadığımız kesimler vardı, Genel Başkanımız o kesimlerle daha çok görüşmemizi istedi. Biz de o kesimlerle bir yıldır yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde daha sıkı temas halindeyiz. Daha sık görüşüyoruz. Onların taleplerini dinliyoruz, kentin sorunlarını gündeme taşıyoruz” bilgisini verdiler.

Etiketler
Bursa Kemal Kılıçdaroğlu Seçim Yerel Seçim