CHP'li Erdoğan Toprak: Türkiye'yi hak etmediği konuma sürükleyen iktidarın keyfi uygulamaları

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporununu yayımladı.

CHP'li Erdoğan Toprak: Türkiye'yi hak etmediği konuma sürükleyen iktidarın keyfi uygulamaları

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "AB hedefinden uzaklaşan, demokrasiyle arasına koyduğu mesafe her geçen gün açılan Türkiye’yi hak etmediği bu konuma sürükleyen, iktidarın siyasi - ekonomik kararları ve keyfi uygulamalarıdır" açıklamasında bulundu.

Toprak, merakla beklenen haftalık değerlendirme raporununu yayımladı.

12 Nisan 2021 tarihli rapordan satırbaşları şöyle:

- İktidarın Montrö Sözleşmesi’ni önemsizleştirmeye çalıştığı, sözleşmeden Cumhurbaşkanı imzasıyla çekilmeyi tartışmaya açtığı, bu konuda Türkiye’nin egemenlik haklarını gündeme getirerek uyarıda bulunan emekli amiralleri darbecilik suçlayıp, savcılık soruşturmasıyla gözaltına aldığı bir süreçte Rusya’nın en üst düzeyde ‘Montrö’nün korunmasına ve Montrö’ye bağlı olduğuna’ vurgusu kritik önemdedir.

- Putin’in Montrö’yü, CB Erdoğan’dan daha fazla önemsediğini ve Rusya’nın varlığı açısından hayati önemde gördüğünü söylemek yanlış olmaz.

- Doğalgaz zengini Katar, doğalgaz elektrik santralları sayesinde bu sistemleri neredeyse sıfır elektrik maliyetiyle milyonlarca ton deniz suyunu arıtmak için kullanabilir. Ancak enerjide büyük ölçüde dışa bağımlı, her ay elektriğe zam yapılan ve insanların faturasını ödemekte zorlandığı Türkiye’de pahalı elektrik enerjisiyle çalışacak desalinasyon sistemlerini Katar’a kurdurtmaktan Türkiye’nin hangi ulusal ya da ekonomik çıkarı olacak?

- Türkiye ile mülteci anlaşmasını yenilemek üzere müzakerelere ve mali desteğin artırılmasına hazır olduklarını kaydeden AB yetkilileri, bir anlamda Türkiye’nin mülteci akınına karşı AB sınırlarının bekçiliğini para karşılığı yapmasından oldukça memnunlar ve bunun sürdürülmesini istiyorlar.

- Yeni turizm sezonuna hazırlanan turistik tesisler, işletmeler, tur operatörleri öncelikle kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart’ta uygulamadan kaldırılmasıyla istihdam edecekleri personel açısından büyük darboğaza girdi.

Etiketler
Erdoğan Toprak Milletvekili Türkiye Uygulama