Ahmet Takan'dan bomba 'kabine' iddiası: Kendisine iletilen teklifi ısrarla kabul etmemiş

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde yenileneceği beklenen kabine için konuşulan isimleri yazdı.

Ahmet Takan'dan bomba 'kabine' iddiası: Kendisine iletilen teklifi ısrarla kabul etmemiş

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında değiştirileceği konuşulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile ilgili bir iddiayı gündeme getirdi.

Takan, "Saray kulislerinde bir ara eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ismi gündemdeydi ama yine ne olduysa ondan vazgeçildi. Şu anda sıkça İş Bankası eski Genel Müdürü Adnan Bali konuşuluyor. Son ulaştığım bilgilere göre, Bali, kendisine iletilen teklifi ısrarla kabul etmemiş" dedi.

Bali'nin ikna olmaması durumunda Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Maliye Bakanlığı’na getirilebileceğinin konuşulduğu bilgisini aktaran Takan, "Lütfi Elvan’ın da Hazine’den sorumlu olarak göreve devam edebileceği söyleniyor" dedi.

Takan, yazısına şöyle devam etti:

Tarım Bakanlığı için de Amerikan Cargill firmasının Türkiye’deki temsilciliğinde görev yapan çok ünlü bir yetkilinin ismi dolaşıyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin güvenlik kanadı da pek sıkıntılı!.. Saray koridorlarında, güvenlik alanındaki yetki çekişmeleri yüzünden bazı bakanların birbirine sert girdiği, tartışmaların sinkaflı küfürlere kadar vardığı anlatılıyor.

Anlayacağınız; saray, yeni kabineyi Biden başkanlığındaki ABD yönetiminin hoşuna gidecek 5-6 bakan ile oluşturmaya çabalıyor. Fakat, Beyaz Saray’dan beklenen telefon sinyallerinin hala gelmemesi ve içerdeki dengeler yüzünden meydana gelen şiddetli kavgalar işi zora sokuyor… Ankara’daki laci takım elbiseliler ise rahat uyku uyuyamıyor!..

Etiketler
Ahmet Takan Kabine