Buğra Kavuncu ve Ali Türkşen arasında 'amirallerin bildirisi' tartışması

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "104 amiral" paylaşımı emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'i kızdırdı. Türkşen, Kavuncu'nun tepkisinin zorlama olduğunu ifade etti.

Buğra Kavuncu ve Ali Türkşen arasında 'amirallerin bildirisi' tartışması

GERÇEK GÜNDEM - İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "104 amiral" paylaşımı emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'i kızdırdı. Türkşen, Kavuncu'nun tepkisinin zorlama olduğunu ifade etti.

Buğra Kavuncu'nun sosyal medya hesabından yaptığı "Emekli ya da muvazzaf güvenlik bürokrasisinin, siyasi görüşler üzerinden taraf olması ülke için en büyük tehlikedir! Siyaset, siyasetçi tarafından yapılır. Demokrasiye tehdit; kim tarafından, kime karşı yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Ülkenin gerçek gündemi yoksulluktur." paylaşımını alıntılayan Ali Türkşen şunları söyledi:

"Çok zorlama olmuş Buğra. Mecbursunuz tabii. Sizi de anlıyorum. Öte yandan her sivil vatandaş herhangi bir siyasi organizasyonda yer almaksızın siyasi kimlik taşıyabilir. Siyaset bir meslek değil, geleceğinin kontrolünü ele almaktır. Ve herkes anayasal hakkını kullanmakta özgürdür"

Buğra Kavuncu ve Ali Türkşen arasında 'amirallerin bildirisi' tartışması - Resim : 2

Kavuncu bunun üzerine Türkşen'in tweetini alıntıladı ve şunları söyledi:

"Zorlama olan ne Ali? Güvenlik bürokrasisinin siyaseten taraf olmaması gerektiğini söylemenin nesi mecburiyet? Yazılan metindeki endişelere şahsen ben de katılıyorum, mesele içerik değil. Ancak bunun gece vakti, bu şekilde yayınlanmasını doğru bulmuyorum.

Polisin, jandarmanın bildiriye tepkisini de mi meşru göreceğiz o zaman? "Güvenlik bürokrasisi" derken onları da kastediyorum. O da son derece yanlış ve tehlikeli. “Mecbursunuz” lafı dışında görüş ve önerilerine saygı duyuyorum. Hiçbir şeyi mecbur olduğum için yapmadım, yapmam."

Buğra Kavuncu ve Ali Türkşen arasında 'amirallerin bildirisi' tartışması - Resim : 4

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Buğra Kavuncu İYİ Parti Ali Türkşen