Abdulkadir Selvi: Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisi 2023 seçimlerinin mecrasını değiştirebilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Demirtaş'ın, "HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak ilan edilebilir" sözlerini değerlendirdi.

Abdulkadir Selvi: Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisi 2023 seçimlerinin mecrasını değiştirebilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak ilan edilebilir" sözlerini değerlendirdi.

Selvi, "Üzerinde durulmaya değer. Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisi 2023 seçimlerinin mecrasını değiştirebilir" dedi.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

HDP ile İYİ Parti arasındaki gerilimin listesini çıkarma durumunda değilim. İşaret etmek istediğim nokta farklı. Selahattin Demirtaş yeni bir adım daha attı.

“Eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse bu durumda HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak, ‘demokrasi ittifakı’ olarak ilan edilebilir” dedi.

Demirtaş’ın bu sözleri millet ittifakına yönelik bir uyarı olarak görülebilir. Ya da başka bir ifade ile, İYİ Parti’ye yönelik bir tehdit olarak da değerlendirilebilir. Ama bence Selahattin Demirtaş, siyasi sonuçları açısından önemli bir öneride bulunuyor, üçüncü bir ittifak öneriyor. Elbette ki bu HDP liderliğinde üçüncü bir ittifak olacak.

Demirtaş’ın teklifi HDP siyasetinde ne kadar karşılık bulur orasını bilmiyorum ama üzerinde durulmaya değer. Demirtaş’ın üçüncü ittifak önerisi 2023 seçimlerinin mecrasını değiştirebilir.

Etiketler
Abdulkadir Selvi HDP Hürriyet Seçim