Kılıçdaroğlu: Oyunuza değil sorununuza talibim

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'da 'Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu: Oyunuza değil sorununuza talibim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da katıldığı programda konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında yıllarca devlet kademelerinde çalıştığını ve birçok Başbakan ile tanıştığını ifade etti. Kılıçdaroğlu "Siyasete girenler nasıl zenginleşiyor?" dedi ve "19 yılın sonunda 10 milyonu aşkın işsiz yarattınız. Almanya ile nüfusumuz aynı ilen Almanya işçi alıyor, bizde milyonlarca işsiz var." açıklamasını yaptı.

Üniversite mezunlarının işsiz olmasını ve yurtdışına taşınmasına üzüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu "Anne ve babalar hangi umutlarla çocuklarını okuttu, gurbet acısını da anne babalar çekiyor." değerlendirmesini yaptı.

"Pırıl pırıl evlatlarımızın Türkiye'de çalışmasını sağlamamız lazım, bunu yapmazsak görevimizi yapmamış oluruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Dostlarımız dediğimizde soruyorlar. Benim dostum emekçiler, ben onlar için çalışıyorum." dedi

"İnsanlar evine ekmek götürsün, insanlar sokaklarda gülerek gezsin." diyen Kılıçdaroğlu, kadına şiddet konusuna da değinerek AKP'ye sert sözlerle yüklendi.

"Sorduğumuz zaman kızıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'nın 128 milyar doları ne oldu? Kime sattınız? Ben bunları sormak zorundayım. Daha önce satışlar açıklanıyordu, şimdi de açıklayın halk öğrensin. Nerede bu para diye soruyoruz, kimse cevap vermiyor." dedi.

Suriyelilerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu "Suriyelilere kızmıyorum, neden bu hale geldik diyorum." dedi. "Ben kimsenin oyuna talip değilim, ben herkesin sorununa talibim" diyen Kılıçdaroğlu, tüm sorunları çözeceğine söz vererek "Bu memleket hepimizin, her şeyi beraber yapacağız" dedi.

Etiketler
Bursa Kemal Kılıçdaroğlu