Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye kapatma davası hakkında açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında HDP'nin kapatılması için açılan dava ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye kapatma davası hakkında açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçaroğlu, "Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal savcılığa talimat, "bunu kapatın" diyorlar. Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. Seçimle gelen seçimle gider. Milletten bir parti destek almazsa tarihin çöp sepetine gider." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Bir bakıyorsunuz bir milletvekili attığı bir tweet dolayısıyla dokunulmazlığı kaldırılıyor. Yargıtay hemen talimat veriyor yıldırım hızıyla milletvekilliği düşürülüyor. Hangi adalet? Yukardakiler ya da saraydakiler Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar.

Onların dışında bu ülkede müslüman yok. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan ise bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz, bu haksızlığı öfkeyle nasıl besliyorsunuz siz? Bunu anlamak mümkün değil.

Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal savcılığa talimat, "bunu kapatın" diyorlar. Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. Seçimle gelen seçimle gider. Milletten bir parti destek almazsa tarihin çöp sepetine gider. Hem demokrasi, milli irade diyeceksiniz sonra kalkacaksınız sonra hukuka aykırı pek çok uygulamanın altına imza atacaksınız. Bu doğru değil arkadaşlar.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu