Başak Demirtaş paylaştı! İşte Selahattin Demirtaş'a hapis cezasına verilmesine neden olan o konuşma

Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş'a hapis cezası verilmesine neden olan konuşmanın görüntüsünü paylaştı.

GERÇEK GÜNDEM - HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Demirtaş'ın Türkiye'nin Rus uçağını düşürdüğü 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Demirtaş’a 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme en üst sınırdan ve indirim uygulamadan cezayı verdi.

Selahattin Demirtaş yaptığı savunmada, "Cumhurbaşkanı ve Başbakanı direkt hedefe almadım. Niye o kadar az söyledim diye şu anda üzgünüm. Çok yumuşak açıklama yapmışım. Hükümeti eleştirmek demokratik toplumun görevidir" dedi.

Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş'a hapis cezası verilmesine neden olan konuşmanın görüntüsünü paylaştı.

Başak Demirtaş, "Selahattin'e bugün, işte bu sözleri nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi" notuyla paylaştığı görüntülerde Selahattin Demirtaş'ın konuşması şöyle:

"Rusya'nın uçağının düşürülmesinin Türkiye'ye tek bir tane faydasını söylesinler, ben özür dileyeceğim. Milyanlarca insan şu anda mağdur olmuş durumda.

Rusya'da iş yapan, ticaret yapan, ithalat ihracat yapan ve orada ihale almış olanlar, öğrenciler, çalışmaya giden işçiler, buradan mal gönderen, Akdeniz'de narenciye üreticisinden Laleli esnafına kadar herkes mağdur olmuş durumda.

Ve milyonlarca yurratşımızı ilgilendiriyor bunlar. Hükümet ne yapıyor, kılını kıpırdatabiliyor mu, hayır.

Sadece kim yapabilir, biz yapabiliyoruz. İçeride ve dışarıda istikrarlı, ilkeli barış politikasını savunabileceğimiz için bunu yapıyoruz. Ve öncelikli konumuz buydu. Gittik, görüştük.

Buradan da tekrar ediyorum, bu konuda mağdur olmuş öğrenci arkadaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan herhangi bir işveren, işçi bize başvurabilir, elimizden geleni yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.

Böyle hamasetle "ülkeye ihanet ettiler, millete ihanet ettiler" teraneleriyle kendi hatalarını örtemezler.

Çaldığınız, çırptığınız, bu ülkeye yaptığınız kötülüğün haddi hesabı yok.

Şimdi bunları örtmek için büyük laflar ederek yarın öbür gün yutacakları büyük lafları ederek, bugün bizim üzerimizden kendi hatalarını kapatmaya çalışıyorlar. "

Başak Demirtaş paylaştı! İşte Selahattin Demirtaş'a hapis cezasına verilmesine neden olan o konuşma - Resim : 2

Etiketler
Başak Demirtaş Selahattin Demirtaş Hapis cezası