Gelecek Partisi'nden Bahçeli'ye yanıt: Davutoğlu'na Serok Ahmet deyip onurlandırması gibi...

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan KARAR TV'de Bahçeli'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik, "Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur, o günler geçmiştir" sözlerine yanıt verdi.

Gelecek Partisi'nden Bahçeli'ye yanıt: Davutoğlu'na Serok Ahmet deyip onurlandırması gibi...

KARAR TV’de konuk olduğu KARAR Gündem programında gazeteciler Akif Beki ile Elif Çakır’ın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Gergeroğlu’nun milletvekilliği düşünce ‘Gül’en yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11.Cumhurbaşkanı’na diyeceğim de şudur: Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur, o günler geçmiştir. Gül diye dikeni yutturanlar kalmamıştır” sözlerine yanıt veren Özcan, şunları kaydetti:

Norşin, Norşin’dir… Kim ne derse desin?

“Bu ülkede en fazla konuşulan ikinci dile düşmanlık, bir milletin diline bu kadar düşmanlık, kabul edememe… Bahçeli Sayın Davutoğlu’na da “Serok Ahmet” deyip onurlandırması gibi, Norşin’i de kullanarak Güroymaklıları onurlandırmış.

Birçok Türk vatandaşı için Norşin Norşin’dir. Memleketin en fazla konuşulan dillerinden biriyle dalga geçmek, onu hakir görmek… Bunu açıklayamıyorum. Bu tutarsızlığı açıklayamıyorum. Türkiye’deki milyonlarca insan için Norşin, Norşin’dir, kim ne derse desin.”

Gelecek Partisi'nden Bahçeli'ye yanıt: Davutoğlu'na Serok Ahmet deyip onurlandırması gibi... - Resim : 1

Etiketler
Abdullah Gül Gelecek Partisi Urla