CHP Ilgın İlçe Teşkilatı, 'Andımız ve Türkiye Tapusu' broşürü dağıttı

CHP Ilgın İlçe Teşkilatı, Danıştay'ın Andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırmasının akabinde ilçede faaliyet gösteren esnafa ve vatandaşlara üzerinde Andımız ve Türkiye Tapusu olan 1000 adet broşür dağıttı.

CHP Ilgın İlçe Teşkilatı, 'Andımız ve Türkiye Tapusu' broşürü dağıttı

CHP Ilgın İlçe Teşkilatı, Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan Andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırmasının akabinde ilçede faaliyet gösteren esnafa ve vatandaşlara üzerinde Andımız ve Türkiye Tapusu olan 1000 adet broşür dağıttı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan Andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırdı. Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim? ‘Atatürk’ demek, Türkiye demektir. ‘Atatürk’ demek, bağımsızlık demektir.

‘Atatürk’ demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir. Beyhude çabalarla Atatürk’ü bu milletin yüreğinden de, zihninden de söküp, atamazsınız. Artık bunu anlayın. Bu milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın.

Şunu herkes bilsin; Andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz. Kimseyi ayrıştırmaz. Andımız ülke bütünlüğü içinde, vatan sevgisini, cumhuriyet ideallerini barındırır. Saygı ve sevgi kavramlarını içselleştirir. Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini simgeler. Andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden ve ruhundan silinmeyecektir. Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir.Çünkü biz Ulu önder Atatürk’ün açtığı yolda,gösterdiği hedefte dönmeden yürüyeceğimize and içtik dedi.

Etiketler
Andımız Danıştay Türkiye